Svátek má Státní svátek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Děti se vydají do říše motýlů a květin

Olomouc -  Květinový den v botanické zahradě mohou prožít 21. 6.  rodiny z Olomouce, které se zapojí do ojedinělého projektu Měníme věci kolem nás. Potřebovat budou jen dobrou náladu a touhu něco zajímavého se dozvědět. Občanské sdružení Olivy ve spolupráci s ekologickým centrem Sluňákov je vezmou na dobrodružnou cestu do říše motýlů a květin v olomoucké botanické zahradě.

„ Děti budou interaktivní formou poznávat běžné i neznámé rostliny, se kterými se u nás ve volné přírodě nesetkají. Na závěr dostanou malé květináče, hlínu a semínko, které si na místě samy zasadí a vezmou domů. Po nějaké době je bude čekat překvapení, jakou květinu vlastně zasadily,“ řekla Hana Kroupová z občanského sdružení Olivy. Doplnila, že cílem projektu je zapojit děti i jejich rodiče do aktivit, které se v jejich městě odehrávají. Botanická zahrada nabízí spoustu možností, jak smysluplně trávit volný čas a navíc se dozvědět něco nového.

Více informací naleznete ZDE.


Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Více informaci na  http://www.pridamse.info/