Svátek má Monika
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Co potřebujete při práci s dobrovolníky?

Milé kolegyně, milí kolegové, obracíme se na Vás s prosbou o zmapování současné situace v dobrovolnictví. Zajímá nás, zda se mění struktura dobrovolníků, jaké jsou současné potřeby organizací, které s dobrovolníky pracují, zda se zvyšuje (nebo naopak snižuje) počet dobrovolníků, jak se vyvíjí pozice koordinátora v organizaci. Smyslem našeho dotazování je jednak situaci zmapovat, ale také přizpůsobit naši činnost současným podmínkám v organizacích. Doufáme, že i Vám by mohly otázky pomoci k jinému pohledu na Vaši práci.

Děkujeme za vyplnění.

(Prosím pošlete nám vyplněné zpět na adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript do 31.7.2013)

OTÁZKY

Název organizace, e-mail a www stránky:

Počet všech dobrovolníků:

Nyní (2013):
V roce 2006:

(Případně v roce založení organizace, pokud byla založena později než v roce 2006)

Struktura dobrovolníků (uveďte počty - alespoň přibližně):

Muži:
Ženy:
Studenti:
Senioři:
Střední věk:
Nezaměstnaní:
Jiná kategorie:

Co od vás dobrovolníci nejvíce potřebují?

 

Jak dlouho působíte v pozici koordinátora dobrovolníků?

 

Co je podle vás klíčová dovednost(i) koordinátora dobrovolníků?

 

Je něco, co potřebujete při práci s dobrovolníky a nemáte to?

 

Mění se, případně jak, pozice koordinátora ve vaší organizaci (týká se nejvíce organizací, kde dobrovolnictví je pouze doplňkovou činností dalších projektů organizace)?

 

Jaká zlepšení, případně změny, byste uvítali?

 

Existuje, případně vyvíjí se spolupráce mezi městem/obcí a vaší organizací?

 

Jak byste popsal/a současnou situaci v rozvoji dobrovolnictví a dobrovolnických programů? Je něco výrazného, co situaci charakterizuje?