Svátek má Alexej
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Každý ručník pomůže

rucniky.jpgOlomoucké Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů vyzývá ke spolupráci veřejnost, které není lhostejný osud sociálně ohrožených a vyloučených lidí. Toto občanské sdružení ve dnech 16. až 31. srpna organizuje sbírku ručníků, které využijí klienti Nízkoprahového denního centra střediska Samaritán pro lidi bez domova. Nyní v létě využije denně služby našeho centra sedmdesát až osmdesát lidí. Z toho deset až patnáct se přijde i osprchovat. V zimě počet klientů hledajících přístřeší s noclehem narůstá, za možnost umýt se jsou vděční," uvádí Klára Šivlová z Charity Olomouc.

„Sbírku ručníků opakujeme poněkolikáté, protože zásoba předešlé sbírky z roku 2008 se zúžila na minimum. Navíc je třeba dodat, že upravený a čistý potřebný člověk si zachová důstojnost a okolí k němu přistupuje i beze strachu z přenosu infekce nebo parazitů," doplňuje Jan Kučera, sociální pracovník Střediska SOS.

Olomoučané, kteří chtějí pomoci lidem bez domova, mohou ručníky a osušky nosit do 31. srpna do Střediska SOS pro vzájemnou pomoc občanů v Praskově ulici. V pracovní dny je mohou předat pracovníkům střediska od 9 do 12:30 hodin a od 13 do 18 hodin, v sobotu od 8 do 12 hodin.