Svátek má Monika
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Dotazník k potřebám NNO v připravovaném operačním programu Výzkum, vývoj a vzdělávání

Jiří Kulich, nominovaný do řídícího výboru platformou Partnertví 2014+ na návrh Zeleného Kruhu, připravil, ve spolupráci s MŠMT obsáhlý dotazník, který zjišťuje potřeby NNO. MŠMT takovéto šetření provedlo, prostřednictvím České školní inspekce u škol. Cítili jsme, že obdobné šetření může osvětlit skutečné potřeby NNO a pomoci při dalších jednáních. Moc prosím, věnujte dotazníku čas, může to pomoci nejen vaší organizaci, ale celému neziskovému sektoru v budoucích sedmi letech.

Evropské peníze mají své limity. Nenahradí státní prostředky a nelze od nich očekávat financování pravidelné stávající činnosti. Jsou brány jako investice do budoucna s požadavkem udržitelnosti bez nutnosti další podpory. Médii jsou často prezentovány pochybné projekty, které byly v minulosti z evropských peněz podpořeny. Přesto, když se rozhlédnu v řadách NNO, mohu nalézt mnoho pozitivních příkladů. Snad se nám podaří realizovat právě takové i v nadcházejícím období.

Dotazník bude k dispozici pro vyplnění od úterý 23. 7. na adrese:  http://shortlinks.crdm.cz/dotaznik-NNO-OP-VVV. Dotazník prosím vyplňte do 7. 8.

Aleš Sedláček, předseda ČRDM