Svátek má Aneta
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Je třetí svět skoro that?

treti_svetHudba, prezentace projektů, promítání filmů, výstava a ochutnávka exotických jídel, to je náplň akce s názvem „Třetí svět skoro that", která se dnes večer uskuteční v olomouckém Jazz Tibet Clubu. Ve středu tuto akci doplní výstava fotografií z Arménie, která bude po celý prosinec k vidění v olomoucké kavárně BETREKA. Obě akce se konají v rámci projektu POMÁHEJTE S NÁMI!, který formou kulturních akcí a prezentací stážistů, dobrovolníků ale i specialistů na humanitární a rozvojovou pomoc, seznamuje veřejnost s problematikou rozvojových zemí a pomocí, kterou jim Charita poskytuje.

„Název Třetí svět skoro that, si vymysleli dobrovolníci, se kterými celou akci připravujeme." komentuje tuto akci Veronika Mechová, koordinátorka projektu. „Já myslím, že ten název je výstižný, protože nechává na každém, aby si jej vyložil sám." dodává a zve všechny zájemce.

V hudebním programu se dnes večer představí Jumping Drums Ivo Batouška, komorní sbor Kassiopea a kapela One night stand. Muzikanty doplní projekce filmů Martina Strouhala o projektech Arcidiecézní charity Olomouc na Ukrajině a Charitě na Haiti a prezentace zážitků a zkušeností z Indie, Ugandy, Jamajky, Mongolska, Gruzie a Arménie. Dobrovolným vstupným lze podpořit rozvojové projekty Arcidiecézní charity Olomouc.

Výstava v Betrece bude zaměřena na Arménii a je vytvořena z fotografií Anny Bednářové a Lucie Humlíčkové, dvou studentek CARITAS - VOŠs Olomouc, které byly v této zemi na stáži. Výstava bude zahájena ve středu 1. prosince v 16 hod. a její vernisáž bude okořeněna nejen přítomností obou studentek, ale také ochutnávkou kavkazských pochoutek.

Kavárna Betreka, BEzbariérová TRÉninková Kavárna, se nachází v přízemí Café Betánie v Olomouci, Wurmově ulici č. 5.

Projekt Pomáhejte s námi! navazuje na rozvojové cíle tisíciletí definované OSN. Tyto cíle ukazují směr, kterým se chce rozvojová pomoc ubírat. Za jejich plnění je odpovědný každý z nás. Ne všichni však mají dostatek informací o rozvojové pomoci, přičemž sedm z deseti obyvatel České republiky by právě takovéto informace uvítalo (výzkum agentury SC&C, r. 2006).

Bližší podrobnosti o připravovaných akcích, výstavě, projektu „Pomáhejte s námi" nebo v případě zájmu o přednášku či workshop je možné kontaktovat:

Veroniku Mechovou, tel. 588 519 469, mobil: 604 410 760.

e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript