Svátek má Nataša
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Kurz - „Sociální inovace v praxi - Právní aspekty neziskové činnosti v souvislosti s novelou Občanského zákoníku“

Novela občanského zákoníku, která vzešla v platnost k 1.1.2014, přinesla mnoho změn a ukončila porevoluční úpravu legislativy pro neziskový sektor. Většina nestátních neziskových organizací se dříve či později bude muset s novou legislativou seznámit a zareagovat na ni. Pro neziskovky znamená novela nutnost transformace svých organizací na novou právní formu.

Nevíte jak se správně transformovat?
Potřebujete vyjasnit změny, které Nový občanský zákoník pro Vaši organizaci přináší?
Chcete poradit od odborníků, kteří Nový občanský zákoník spoluvytvářeli?

Potom využijte jedinečné možnosti zúčastnit se našeho kurzu „Sociální inovace v praxi - Právní aspekty neziskové činnosti v souvislosti s novelou Občanského zákoníku“, který se uskuteční od pátku 20.6.2014 do neděle 22.6. v Centru sociálních inovací na Sládkově 66 v Šumperku.

První den (pátek 20.6.) Vám poskytne ucelený přehled informací, který Vám může napomoci se rozhodnout, která právní forma je pro Váš subjekt nejlepší.

Druhý den (sobota 21.6.) budete prakticky provedeni postupem transformace na konkrétní NNO. V případě Vašeho zájmu můžete být i Vy tou organizací, která si veřejně upraví své dokumenty a nastaví svou novou právní formu.

Třetí den (neděle 22.6.) je určena pro individuální konzultace.

Je možné se zúčastnit pouze páteční části programu.

Lektoři kurzu JUDr. Lenka Deverová a Ing. Petr Jan Pajas se na tvorbě Nového občasného zákoníku aktivně podíleli. Těžko tedy můžete najít větší odborníky na tuto problematiku. Nový občanský zákoník přináší spoustu nejasností, na které Vám naši lektoři zcela jistě budou schopni odpovědět.

Celá akce je ZDARMA.

Dojíždějícím účastníkům můžeme ZDARMA zajistit ubytování.

  1. rámci celé akce bude zajištěno občerstvení.

Akce se pořádána Centrem pro komunitní práci Moravskoslezský kraj v rámci projektu Centra sociálně-orientovaných inovací podpořeného z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

  1. případě Vašeho zájmu se registrujte na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nejpozději do pátku 13.6.2014. Bližší informace na telefonu 775 760 348.

Zájemce prosím o informace:

-          zda se zúčastníte celého programu nebo jen páteční části
-          zda požadujete zajistit ubytování
-          zda máte zájem o transformaci vlastní NNO v rámci sobotního programu (zde je kapacita omezena)