Svátek má Státní svátek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Partnerská nabídka Sdružení Mandarakè v programu Kreativní Evropa

Italské sdružení Mandarakè hledáme partnery pro projekt o italském herci Giovannim Grassovi, který bude financován z programu Kreativní Evropa.

Giovanni Grasso je největším představitelem žánru tragédie na Sicílii a jedním z největších v Itálii. G. Grasso začal svou kariéru v Opera dei Pupi, kterou vedl jeho otec Angelo.

Projekt navazuje na sicilské kořeny herce. Dílo G. Grassiho představuje divadelní dědictví světové úrovně. Aby toto dědictví nebylo ztraceno, bude se projekt snažit představit jeho životní cestu skrze milníky jeho bohaté kariéry. Projekt bude zaměřen na několik oblastí: vzdělávání, divadlo a kino.

Projektové aktivity se budou soustředit na: vznik laboratoře divadla, sicilské loutkové divadlo, Commedii dell'arte, biomechanické herectví, vytvoření archivu dokumentů, divadelní koprodukci s názvem "Život Giovanniho Grassa".

Žadatel hledá následující projektové partnery: divadelní společnosti, akademie, univerzity, kulturní a výzkumná centra a archivy.

Obecné informace o Projektech evropské spolupráce: Hlavním cílem podpory nadnárodních projektů kulturní spolupráce je podpora evropských kulturních a kreativních odvětví, podpora nadnárodního pohybu kulturních a kreativních děl a nadnárodní mobility kulturních a kreativních činitelů (zejména umělců).

Uzávěrka podávání projektových žádostí: 1. 10. 2014

Rozpočet projektu: Bude stanoven po dohodě partnerů

Další informace o výzvě: https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe_en

Kontaktní osoba pro další komunikaci:
Mgr. Štěpán Krajča

OK4EU
Zastoupení Olomouckého kraje při EU
Jeremenkova 40b
779 00 Olomouc
Tel.: + 420 587 432 016
GSM: + 420 724 977 909
Email: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript