Svátek má Státní svátek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Pardubická folková legenda podpoří klienty Okýnka

plakát Babí létoProstřednictvím bubnů a perkusních nástrojů chtějí komunikovat klienti denního stacionáře Okýnko. Pořídit si je budou moci díky benefici, která proběhne koncem září v Zábřehu. Na ní zahraje a klienty zároveň podpoří známá folková kapela z Pardubic Marien.

Již po třetí se se začínajícím podzimem uskuteční akce Babí léto s Charitou. Letos poprvé však bude mít benefiční ráz. „Z prostředků získaných z akce chceme pořídit pro uživatele denního stacionáře Okýnko nové bubny djembe a perkusní hudební nástroje. Společné bubnování rozšíří možnosti neverbálního vyjadřování klientů, posílí jejich sebevyjadřování, ale také jim pomůže účinně relaxovat,“ objasnila cíl benefice Jana Skalická z Charity Zábřeh.

Akce proběhne v pátek 26. září od 15 hodin v amfiteátru před zámkem v Zábřehu (Masarykovo náměstí). Vedle kapely Marien, kterou mnozí znají i z účinkování na Mohelnickém dostavníku, vystoupí také místní kapela z Leštiny Velmi krátké vlny. Pořadatelé nezapomněli ani na nejmenší. Děti se mohou těšit na skákací hrad, hry, soutěže a tvoření.

„Babí léto vzniklo před třemi lety jako poděkování všem dobrodincům, dárcům, podporovatelům a dobrovolníkům Charity. Je zároveň součástí Dnů Charity, kdy si připomínáme svátek zakladatele charitního díla sv. Vincence z Pauly,“ přiblížila Jana Skalická historii akce a doplnila: „U zrodu Babího léta stála moravičanská kapela A.M.Úlet, která sice letos hrát nebude, ale ujala se dramaturgie, ozvučení a její kapelník bude akci také moderovat.“

Během odpoledne budou moci návštěvníci sesbírat také střípky informací o probíhajících charitních projektech a seznámit se s některými jejími činnostmi. Vstup na akci je zdarma.

„Srdečně zveme všechny bez rozdílu věku, kteří se chtějí příjemně pobavit, ale především podpořit dobrou věc,“ zakončila Jana Skalická.