Svátek má Jaroslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Kandidáti do olomouckého zastupitelstva debatovali s neziskovkami

IMG 8049OLOMOUC – První ze série debat zástupců neziskovek s kandidáty do komunálních voleb proběhla v pondělí 29. září vpodvečer v olomouckém Jazz Tibet Clubu. Pozvání Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK) k diskusi na nezisková i jiná témata přijalo 9 lídrů či předních zástupců politických stran a hnutí z celkem 14 kandidujících subjektů.

Setkání s neziskovkami a možnost vyměnit si názory na aktuální témata, která zajímají občany Olomouce a zdejší občanskou společnost, si nenechali ujít úřadující primátor Martin Major (ODS), jeho náměstek Ladislav Šnevajs (KDU-ČSL) a člen rady města Aleš Jakubec (TOP09). Nováčky, kteří si brousí zuby na křesla zastupitelů, reprezentovali Petr Vejbor (SPO), Tomáš Sýkora (Úsvit), Pavel Grasse (ProOlomouc), Miroslav Žbánek (ANO2011), Zdeněk Králík (Koruna Česká) a Pavel Bednařík (Občané pro Olomouc). Diskusi moderoval Martin Režný z České debatní společnosti.

Během dvou hodin přišla na řadu tematika sociálního bydlení i startovních bytů pro mladé rodiny, integrace dětí s handicapem do základních a mateřských škol, podpora neziskového sektoru ze strany města i možnost zapojení občanské společnosti do rozhodování o místních záležitostech prostřednictvím komisí městských částí.

Je nutné vyzdvihnout, že diskuse se celou dobu obešla bez konfrontací, k čemuž jistě pomohlo i uvolněné prostředí Jazz Tibet Clubu, který pro tuto akci laskavě poskytnul prostory. U kávy či čaje totiž není nálada na hádky.

„Z dnešního setkání mám dobrý pocit. V podobném stylu pořádáme předvolební debaty poprvé. Opustili jsme koncept sálových akcí ve prospěch klidnějšího a osobnějšího prostředí hospůdek a kaváren. V tomto týdnu proběhnou debaty s místními kandidáty do radnic ještě v Šumperku, Přerově a Jeseníku.“ uzavřela místopředsedkyně UNO OK Marcela Vystrčilová.

Kontakt:
Mgr. Marcela Vystrčilová, sekretariát UNO OK, tel. 724 983 780, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript


Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje
je střešní organizací neziskového sektoru v kraji a podporuje nestátní neziskové organizace a jejich zájmy, které jsou v souladu s principy občanské společnosti. Za tím účelem UNO OK vytváří trvalý prostor pro komunikaci mezi svými členy a je platformou pro komunikaci a spolupráci s orgány veřejné správy, podnikatelským sektorem, dalšími neziskovými organizacemi a jinými subjekty.

www.uno-ok.cz