Svátek má Klaudie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Za podzimními zážitky na Sluňákov i do Divadla hudby

horacbObohaťte své podzimní dny účastí na některé akci z nabídky Sluňákova - centra ekologických aktivit města Olomouce, o.p.s.: diskusní Ekovečery v olomouckém Divadle hudby, dále odpoledne pro rodiče a děti a závěrečný koncert v areálu Domu přírody Litovelského Pomoraví v Horce nad Moravou.

 

úterý 27. října 2015  18.00

Muzeum umění Olomouc - sál Divadlo hudby
Jan K. Čeliš: Barokní komponovaná krajina na Jičínsku
Jan K. Čeliš se pokusí přiblížit krajinu místa, ve kterém žije, její tajemnost a krásu. Pohovoří o vazbě architektury a přírody, historii i současných problémech. Na pořad večera přijdou linie a tělo krajiny, cesta a hvězdné průměty a možná i další souvislosti.  >>

sobota 7. listopadu 2015  13.00
areál Domu přírody Litovelského Pomoraví (centrum Sluňákov)
Uspávání hory - tématické odpoledne pro rodiče s dětmi
Podzimní procházka Domem přírody s nabídkou drobných hravých a výtvarných aktivit. Ukončení v 17 hodin. V rámci akce bude umožněn vstup do všech objektů. Vstupné 50 Kč dospělí i děti od čtyř let.

úterý 10. listopadu 2015  18.00
Muzeum umění Olomouc - sál Divadlo hudby
Ondřej Fous: Století zahradníka v obrazech
O tom, kterak zahradník proplouval společností a na začátku si podal ruku s botaniky i ochránci přírody a dnes si tu ruku opatrně podává tu a tam znovu. Jen krtek zůstává a myslí si o světě tam nahoře své.  >>

úterý 8. prosince 2015  19.00
Muzeum umění Olomouc - sál Divadlo hudby
Peter Lipa a Milan Lasica sú Muži činu. Koncert.
Spolu s hudebníky si zavzpomínají na časy, kdy tajně po nocích poslouchali Music USA a vysvětlí divákům, co to vlastně je, ta naše Prosperita. Na společném koncertě těchto dvou šoubyznysových vytrvalců zazní nejen tyto tři písně, ale i mnohé ďalší z alb Lipa spieva Lasicu a Návšteva po rokoch.

Nový web olomouctridi.cz

Odbor životního prostředí Magistrátu města Olomouce spouští nový web o odpadovém hospodářství v Olomouci, kde najdete přehledné mapy i podrobné informace k odpadovému hospodářství. Web vznikl v rámci projektu Jakpak dopad odpad. Zajímá vás, kde najdete nejbližší kontejner? Hledáte sběrnu nebo místo, kde odevzdat vysloužilý elektrospotřebič? Podrobné mapy ukazují všechny možnosti jak s odpadem naložit. Potřebujete novou nádobu na odpady? Stačí vyplnit formulář. Zajímá vás, kde se zpracovávají suroviny z Olomouce? Cesty odpadů najdete na přehledných mapách. Napište nám, jak se vám web líbí, pomozte nám najít chyby. Použijte jednoduchý formulář.

slunakov

Dům přírody Litovelského Pomoraví 

Sluňákov - centrum ekologických aktivit města Olomouce, o.p.s. 

Skrbeňská 70, 783 35 Horka nad Moravou, tel. 585 378 345
www.slunakov.czwww.facebook.com/slunakov