Svátek má Radoslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Francouzská zpěvačka Zaz podpořila olomoucké TyfloCentrum

00 201411271136566Francouzská zpěvačka Zaz podpořila na svém koncertě v Ostravě, který proběhl 1. prosince, TyfloCentrum Olomouc a zařadila ho do nově vznikající celosvětové sítě neziskových organizací, které dala název Zazimut. TyfloCentrum Olomouc se tak stalo jednou ze čtyř organizací, které Zaz v Česku podporuje. Posláním Zazimutu je propojovat organizace z celého světa, které vyznávají stejné hodnoty jako Zaz.

Hlavním cílem sítě Zazimut je vyvíjet a podporovat akce, které směřují ke společnosti založené na respektu ke každému bez rozdílu. V současné době projekt spojuje 30 partnerů z 12 zemí celého světa. V záři 2016 by už partnerů mělo být okolo stovky.

TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. poskytuje služby sociální prevence od roku 2001 pro osoby se zrakovým postižením v Olomouckém kraji formou sociálních služeb. Jedná se o odborné poradenství, sociálně aktivizační služby, sociální rehabilitaci zaměřenou na pracovní uplatnění, poradenství v oblasti odstraňování bariér, technickou podporu pro zrakově postižené uživatele a informační servis Majáček Extra Line.

V roce 2011 začalo TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. provozovat doplňkovou činnost v rámci sociální firmy Ergones. Hlavní snahou bylo přispět ke zvýšení zaměstnanosti osob se zrakovým postižením a tím podpořit jejich vůli k aktivnímu přístupu k životu, k osobnímu růstu a posílit jejich nezávislost.