Svátek má Radoslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

I osamělí mohli prožít vánoční atmosféru

DSC02715Středisko SOS v Olomouci uspořádalo letos pošestadvacáté štědrodenní setkání lidí bez vlastního rodinného zázemí. K svátečnímu stolu v restauraci Fontána usedlo přes čtyřicet lidí, kteří společně prožili vánoční atmosféru za zpěvu koled a doprovodu houslí, harmoniky i klavíru. Tohoto setkání se též zúčastnili jako vždy duchovní - opět z řádu kapucínů -, kteří se postarali o vysvětlení původního smyslu a významu Vánoc. Setkání bylo ukončeno tradičním štědrovečerním pohoštěním a také byly všem rozdány balíčky, které si s sebou s radostí odnesli.

"Tyto balíčky byly rovněž před Vánocemi rozneseny osamělým seniorům, kteří již mnohdy na tuto milou pozornost čekají. Děkujeme všem dárcům i pomocníkům, kteří přispěli ke zdárnému průběhu oslavy Vánoc," řekl Jan Kučera, pracovník Střediska SOS pro vzájemnou pomoc občanů.