Svátek má Radoslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Aktuálně o kanálu Dunaj - Odra - Labe

452179Zajímá vás, jaký dopad by měla výstavba kanálu Dunaj - Odra - Labe na krajinu střední Moravy, jmenovitě na území města Olomouce? Pak přijďte v úterý 15. března do Divadla hudby v budově Muzea umění na náměstí Republiky v Olomouci, kde v 18.00 začne beseda s názvem Koridor D-O-L: příležitost nebo nebezpečí. Vystoupí na ní Jaroslav Kubec a Martin Rulík.

Pořadatelé ze Sluňákova - centra ekologických aktivit města Olomouce dodávají: Vodní cesta, koridor i kanál s přídavkem Dunaj-Odra-Labe. Prastarý projekt vzbuzující vlnu emocí. Je to také projekt, který se podstatně týká Olomouce a jeho okolí, například CHKO Litovelské Pomoraví. Projekt v poslední době opět ožívá, mluví o něm pěkně i pan prezident. Jaké jsou ekologické, ekonomické a sociální souvislosti tohoto záměru. Bude tato stavba pro naši krajinu přínosem nebo naopak způsobí její narušení a znepříjemní nám pobyt v ní? Přijďte se informovat o aktuální situaci v prosazování stavby projektu. Je tato vodní cesta příležitostí nebo nebezpečím pro naši přírodu a krajinu?