Svátek má Vlastislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

V Huzové zahájí krajskou turistickou sezónu

historie01I když je díky mírné zimě zvlášť o víkendech v krajině spousta výletníků a sezóna začala pěším turistům letos nezvykle brzo, je třeba ji oficiálně zahájit. Klub českých turistů Dobrý hospodář z Olomouce proto pod záštitou starosty obce Huzová pořádá veřejnou turistickou akci ZAHÁJENÍ  TURISTICKÉ  SEZONY V OLOMOUCKÉM  KRAJI. Uskuteční se v sobotu 9. dubna v Huzové u Šternberka se zahájením na místním hřišti v 9:15 hodin.

Odtud povedou pěší turistické trasy s délkou 10 a 20 km, start bude otevřen od 9:45 do 10:15 hod. Startovné je jednotné, 25 korun, a účastníci mají možnost zakoupit si výroční turistickou nálepku.

Jak se dostanete do Huzové? Organizátoři vypravují vlastní autobus, který u vlakového nádraží ve Šternberku počká na vlakové spoje od Olomouce v 8:07 a od Šumperka v 8:08 hodin. Podle počtu turistů se autobus bude z Huzové vracet do Šternberka pro další cestující. Cena jízdného 15 Kč. Podobně z Huzové od hospody pojede bus pořadatelů ve 14:30 hodin a v 16:30 hodin do Šternberka. Cena jízdného 15 Kč. Lze využít i linkový bus, který jede v 13:06 do Šternberka a Olomouce a v 15:33 do Šternberka.