Svátek má Oto
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Kam vyrazit na jaře se Sluňákovem? Za sovami i bobry

Sluňákov den sovJaro se blíží mílovými kroky a tak vychází nové číslo zpravodaje Domu přírody Litovelského Pomoraví Sluňákoviny, které si ho můžete vyzvednout na některé z akcí Sluňákova. Mezi nejbližší patří Soví noc v Domu přírody, která se koná v pátek 17. března v 18:00 v Domě přírody Litovelského Pomoraví. V rámci večera se sovami ze stanice pro handicapované živočichy budou připraveny aktivity pro děti a beseda s živými sovami. Pohlaďte si sovu, vyfotografujte se s ní. Následuje večerní vycházka za houkáním sov. Vhodné i pro děti, které vydrží vzhůru po sovím způsobu – ukončení po 20 hodině.

Z dalších březnových akcí vybíráme:

Sluňákov vycházka za bobry

Kterak se bobři v Domě přírody usadili

sobota, 18. březen 2017 09:30, Dům přírody Litovelského Pomoraví

Přijďte se podívat do míst, kde si našla domov bobří rodinka. Dramatické osudy bobrů, ucpaný rybník a nakonec melodrama se šťastným koncem. Rodinný život našich bobrů. Návštěva ložnice, jídelny, trucovny, spižírny i zahrádky (garáž zatím nemají). Jak bobři pomáhají s péčí o areál domu přírody. Průvodce RNDr.Vlastimil Kostkan,PhD. Po 30 minutové procházce se můžete přidat k dětské skupince a projít bobří svět s využitím několika aktivit.

Jan Sychra: Velcí lupenonozí korýši

středa, 22. březen 2017 18:00, Muzeum umění Olomouc – sál Divadlo hudby

Ekovečer – beseda v Divadle hudby. Žábronožky, listonozi a škeblovky patří k silně ohroženým živočichům, vázaným na periodické vody. Díky celé řadě adaptací a strategií, jako jsou např. mechanismy šíření nebo přežívání v extrémních podmínkách jejich biotopů, tito živočichové dodnes putují naší krajinou.