Svátek má Jiří
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Otevřený dopis neziskového sektoru zmocněnkyni vlády pro lidská práva a odpověď na něj

ANNO logo1Střešní Asociace nestátních neziskových organizací České republiky zaslala v úterý 24. března 2020 otevřený dopis zmocněnkyni vlády pro lidská práva a předsedkyni Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Heleně Válkové. Asociace konstatuje, že neziskový sektor je jedním ze segmentů společnosti ohrožených následky epidemie koronaviru Covid19 v Česku. Zatímco k pomoci podnikatelům s odstraňováním následků epidemie se vláda aspoň nějak hlásí, ke škodám utrpěným v neziskovém sektoru žádná vyjádření z její strany nezaznívají.

Podnět Asociace NNO reaguje na situaci, kdy neziskový sektor tradičně nedisponuje žádnými rezervními zdroji na svou činnost, přitom se i v současné situaci zachoval tak, jak umí - pokračuje v pomoci nejpotřebnějším a v řadě případů své služby s nástupem epidemie ještě rozvinul. Zaslouží si proto, aby se jej týkala opatření vlády vedoucí ke zmírnění následků epidemie koronaviru na jeho poměry.

Celý dopis si můžete přečíst zde.

Odpověď zmocněnkyně Válkové ze dne 26. 3. 2020 je zde.