Svátek má Vojtěch
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Březen je Tulipánový měsíc! Fakultní nemocnice v Olomouci je vyzdobena květy

Vyzoba-Tulipany-FNOL-onko15-VlastniDobrovolnický program spolku Amelie ve Fakultní nemocnici Olomouc oslavil loni desetileté výročí. Spolupráce s Amelií, která pomáhá lidem žít život s rakovinou, je tedy dlouhá a velmi úspěšná. Také letos se podařilo navzdory obtížím spojeným s koronavirem vyzdobit hned tři oddělení, kde leží onkologičtí pacienti. Onkologii, gynekologicko-porodnické oddělení a transfuzní oddělení. Personál FNOL a samozřejmě i dobrovolníci, kteří vyzdobili prostory nemocnice, si zaslouží poděkování za krásnou spolupráci. Stejně tak školy, které poslaly výtvarná díla svých žáků. Vyzdobení olomoucké Fakultní nemocnice proběhlo v rámci Tulipánového měsíce. Tuto kampaň realizuje spolek Amelie od roku 2013 vždy v březnu. Cílem je přinést s jarem i naději všem, kdo se osobně či v blízkém okolí setkávají s onkologickým onemocněním.

Zapojit se a pomoci podle svých možností může bez výjimky každý. Tulipánový měsíc nabízí řadu akcí na podporu všech, kterým do života vstoupila rakovina. Tulipán jako symbol jara zároveň symbolizuje i naději a změnu. Proto každý rok dobrovolníci amélie zdobí několik desítek onkologických oddělení v nemocnicích – aby jaro přineslo do nemocnic i změnu a naději. Výtvarná díla na výzdobu vytváří lidé z celé republiky a připojují k nim u vzkazy pro nemocné.

Výzdobou nemocnic to ale nekončí. Podívejte se, jaké další aktivity i pro vás Tulipánový měsíc nabízí: https://www.tulipanovymesic.cz/