Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Představujeme neziskovku: Spolek pro obnovu venkova Olomouckého kraje

DSC 0090 resizeSpolek pro obnovu venkova České republiky (SPOV ČR) je otevřenou zájmovou nevládní a nestranickou organizací působící v oblasti obnovy a rozvoje venkova. Spolek pro obnovu venkova Olomouckého kraje vznikl 13.3.2003 jako krajská organizace SPOV ČR na ustavující valné hromadě v obci Grygov. Sdružuje iniciativní skupinu občanů a organizací usilujících o rozvoji venkova a zlepšení kvality života jeho obyvatel, při současném zachování jeho svébytnosti, kulturních tradic a hodnot životního prostředí.

Mezi 128 členy spolku jsou zástupci obcí, zemědělců, orgánů územní samosprávy, venkovských mikroregionů a skupin pro místní akce, dále pracovníci státní správy, odborných institucí, škol, projekčních pracovišť, peněžních ústavů a věci oddaní jednotlivci, kteří mají v oblasti venkova společné cíle. Více...