Svátek má Josef
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Onko klub Slunečnice na rekondici v Karlově Studánce

6. Thermal park hotelu Džbán - aqua aerobik s HankouNa týdenní rekondici v září vyjelo 32 našich členek do malebných lázní Karlova Studánka, místa obklopeného horskou přírodou Hrubého Jeseníku a pyšnícího se nejčistším ovzduším ve střední Evropě. Ubytování bylo zajištěno v hotelu Džbán, který si zakládá na své starožitnosti. Vždyť objekt byl postaven již v roce 1820. Součástí pobytu byla bohatá nabídka relaxačních služeb hotelu. V Thermal parku jsme využívaly tři velké koupací sudy s vířivkou, napuštěné z léčebného pramene Maxmilián, saunu, menší bazén. V něm naše cvičitelka Hanka vedla denně půlhodinovou lekci aqua aerobiku. Některé z nás si připlatily na pivní lázně, horské bylinné lázně, masáže.

Téměř denně jsme se vydávaly na více i méně náročnější túry do okolí Karlovy Studánky, do pro nás nejkrásnějších hor Jeseníků. Autobusem kyvadlové dopravy jsme vyjížděly na Ovčárnu. Od ní šly dle své fyzické kondice buď na Praděd či na Barborku, Švýcárnu, Kurzovní chatu nebo přes Petrovy kameny až na 6 km vzdálenou Jelení studánku. Zpět pěšky kolem vodopádů Bílé Opavy nebo busem. Jindy jsme zamířily do Ludvíkova, na Andělskou horu. V Karlově Studánce jsme si prohlédly výstavu minerálů a hornin, které se v okolí vyskytují, onko slunečnicepopíjely vodu z minerálních pramenů, seznámily se s historií i současností lázní i obce. V našem hotelu jsme nechyběly na večeru s muzikou k tanci i poslechu. Týden v Karlově Studánce uběhl jako voda. Domů jsme se vracely odpočaté a s dobrou náladou. A na závěr. Naše poděkování patří Olomouckému kraji, který na pobyt přispěl prostřednictvím dotace.