Svátek má Alexej
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Celostátní hry PLAMEN

hry-PLAMENV Lesnici proběhly soutěže pro mladší a starší žáky v požárnické všestrannosti.

Nový ročník celostátní hry Plamen v okrese Šumperk byl zahájen v sobotu 15. října v Lesnici závodem požárnické všestrannosti. Letos bylo na startu prezentováno 19 hlídek mladších a 22 hlídek starších žáků. Na hlídky čekala trať dlouhá 2 km pro mladší a 3km pro starší kategorii. Na trati bylo nachystáno klasických šest stanovišť: střelba ze vzduchovky, překonání překážky po laně, základy topografie, základy zdravovědy, požární ochrana a uzlování.

V mladší kategorii se s nástrahami tratě nejlépe vypořádala hlídka Nového Malína „A“, která nejen, že zvládla trať nejrychleji, ale nasbírala i nejméně trestných minut. Pro druhé místo si doběhla hlídka Bludova a třetí místo vybojovala hlídka Kolšov „A“.

Pro první místo ve starší kategorii si doběhla hlídka Bludova „A“, která nenašla přemožitele jak běžecky, tak ani na stanovištích. Na druhém místě se umístila hlídka Klopiny „A“, na bronzové příčce pak hlídka Vikýřovic „A“.

Nádherné podzimní počasí, skvěle nachystaná trať, 42 závodních hlídek, to vše vytvořilo perfektní kulisu této soutěže. Podzimní část celostátní hry Plamen mají mladí hasiči tedy za sebou, další části této soutěže s totiž konají až v jarních měsících. Poslední soutěží, kde se letos závodníci potkají je 3. kolo Ligy mladých hasičů okresu Šumperk, štafeta8x50m, která se koná 3. prosince v kulturním domě v Klopině. 

Jiří Hýbl

Výsledky soutěže ZDE