Svátek má Zikmund
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Projekt vzdělávání seniorů v oblasti moderních technologií

 

Maltézská pomoc, o.p.s. centrum Olomouc za přispění Statutárního města Olomouc realizuje projekt vzdělávání seniorů v oblasti moderních technologií. V nejbližší době budou zahájeny vzdělávací kurzy zaměřené na posílení dovedností v oblasti používání počítače, Internetu, mobilních telefonů, platebních karet, bankomatů a souvisejících technologií. V současné době probíhá průzkum zájmu o tyto aktivity.

 

Za tímto účelem bychom rádi pozvali k účasti všechny seniory žijící na území města Olomouce. K tomuto účelu je vytvořený krátký dotazník, který je zároveň nezávaznou přihláškou. Přesnější podoba a rozložení kurzů bude známé po skončení průzkumu. Dotazník lze najít na internetových stránkách olomouckého centra Maltézské pomoci www.maltezskapomoc.cz. Tento dotazník je možné vytisknout a doručit na uvedené kontaktní místo. Počítačově zdatnější senioři se mohou přihlásit také vyplněním dotazníku na Internetu na adrese 7024.vyplnto.cz, kde je k dispozici online dotazník. Další možností je osobní návštěva některého z olomouckých klubů seniorů nebo osobní návštěva olomouckého centra Maltézské pomoci v kontaktní dny.

 

Prostory a vybavení pro realizaci kurzů jsou zapůjčeny ze strany města Olomouce. Pro tento rok se plánuje proškolení cca 70 seniorů. Kurzy budou naplánovány a do určité míry přizpůsobeny rozsahem i obsahem potřebám cílové skupiny. V případě zájmu seniorů bude projekt realizován také v dalších letech.

 

Při této příležitosti chceme poděkovat sponzorovi Statutárnímu městu Olomouc za podporu tohoto projektu. Díky jejich přispění může být zahájen zajímavý vzdělávací projekt, který rozvíjí schopnosti a dovednosti seniorů a pomáhá jim lépe se orientovat v dnešní nelehké době.

 

Maltézská pomoc o.p.s., centrum Olomouc, působí ve více oblastech pomoci potřebným. Dobrovolníci Maltézské pomoci jsou zapojeni do mnohých aktivit jako např. navštěvování a aktivizace seniorů a osob se zdravotním postižením (v domácnostech a v domově pro seniory ve Chválkovicích), práce s dětmi v nízkoprahovém klubu Zóna, pomoc rodinám, které dlouhodobě pečují o nemocné nebo dopisování s vězni. Naši dobrovolníci přicházejí také za dětmi do Kojeneckého ústavu, Dětského domova a přicházejí podporovat rodiny s dětmi s postižením v rámci Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi (tato služba je spolufinancována také Evropským sociálních fondem). V loňském roce s námi dlouhodobě spolupracovalo 91 dobrovolníků, do krátkodobých aktivit se zapojilo 76 dobrovolníků. Rádi uvítáme každého zájemce, který by s námi chtěl pomáhat. V Olomouci nás můžete kontaktovat na Wurmově 6, každé pondělí a středu od 10.00 do 17.00 hod. Rádi Vám poskytneme bližší informace také telefonicky na čísle 585 405 340 nebo emailem na adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny

 

Kontakt: ThLic. Michal Umlauf, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny , tel. 736 620 804