Svátek má Jaroslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Používejte volně šiřitelný software

Máte všechen software v organizaci legální? Stojí vás hodně peněz, nevíte, jak ušetřit? Neziskové organizace mohou bez obav využívat výhod volně šiřitelného softwaru. Díky němu mohou získat operační systém s aplikacemi pro všechny běžné činnosti v kanceláři. Nabídka není nijak omezena ani ničím podmíněna.

Volně šiřitelný software

Mezi volně šiřitelný software patří operační systém Ubuntu, webový prohlížeč Firefox nebo kancelářský balík OpenOffice.org. Tyto programy mají výrazně nižší pořizovací náklady než konkurence, je možné je volně šířit a používat na všech počítačích v organizaci. Není nutné pořizovat licenci pro každý počítač a je to naprosto legální. V případě operačního systému Ubuntu se také zcela zbavíte virového rizika - pro Ubuntu viry neexistují.

Volně šiřitelný software používají školy, firmy, neziskové organizace, úřady i jednotlivci:

Používejte legální software

Volně šiřitelný software je ideální pro neziskové organizace - je bezpečný, legální, levný a výkonný. Nejedná se o žádnou časově nebo funkčně omezenou nabídku. Na světě neexistuje jen jeden operační systém a jeden kancelářský balík. I v této oblasti si můžete vybrat podle svých skutečných požadavků. Uvažujte ekonomicky a používejte volně šiřitelný software.

Jak ho získat

Kontaktujte Liberix, o.p.s., rádi vám poskytneme podrobné informace, v případě zájmu také připravíme informační seminář. Na setkání členů Olomoucké sekce ve čtvrtek 16. září 2010 můžete tento software vidět naživo.

Další informace: Vlastimil Ott ( Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny ), 595 175 184