Svátek má Bonifác
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Zpráva o realizaci projektu Databáze projektových námětů NNO

Na základě jednání s ředitelkou Krajské hospodářské komory a jednotlivými řediteli okresních HK byla 21. června 2010 prostřednictvím hospodářských komor podnikatelům rozeslána aktualizovaná Databáze 25 projektových námětů nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje s následujícím průvodním textem:

 

„Podnikatelé si mohou z tohoto přehledu vybrat aktivitu, na které se budou ochotni podílet ať už finanční či materiální pomocí. V Databázi jsou uvedeny kontakty na všechny zúčastněné NNO, takže firmy budou moci oslovit přímo organizaci, která je svou aktivitou zaujala. Pracovníci neziskových organizací jsou připraveni detailně prezentovat své projekty na osobních setkáních, na kterých se upřesní výše, podmínky a forma podpory.

Cílem tohoto projektu je mimo jiné i potřeba prezentovat zajímavé a přínosné aktivity neziskových organizací v kraji. Měl by také otevřít cestu ke spolupráci neziskového a podnikatelského sektoru nejen v rovině dárce - příjemce, ale i v rovině partnerství či obchodních vztahů."

 

Ze strany hospodářských komor je to nabídka, která zcela jistě pomůže mnohým neziskovým organizacím v jejich zviditelnění a navázání nových kontaktů.

 

Upozorňuji na další plánovanou aktualizaci databáze k 30. září 2010 a přeji všem zúčastněným neziskovkám bohatého sponzora.