Svátek má Josef
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Představujeme neziskovku

Představujeme neziskovku: Podané ruce - osobní asistence

Autor: Administrator. Pondělí 16. srpna 2021.

logo podane ruceNaše členská organizace Podané ruce - osobní asistence u příležitosti svého 20. výročí vydala svůj historicky první bulletin. Chtěli bychom vám v něm v krátkých zprávách přiblížit naši organizaci a to, co se v ní i kolem ní aktuálně děje. Oslavy 20. výročí se nám nepodařilo realizovat podle naší původní představy – jako společnou oslavu pro všechny zaměstnance s dobrým jídlem a hudbou – ale mnoho se toho povedlo a spoustu nás toho v letošním roce ještě čeká... Přijměte tedy pozvání k následujícím řádkům letního čísla, kde najdete, mimo jiné, informace o našem narozeninovém spotu, příběh jedné rodiny i pozvánku na 12. srpna. K tomu mnoho dalších dobrých zpráv a fotografií. A těšíme se na shledanou u dalšího, podzimního, čísla. Bulletin si můžete stáhnout a přečíst zde.

 

Představujeme neziskovku: SONS slaví 25 let

Autor: Redakce UNO. Pondělí 02. srpna 2021.

Read moreSjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR byla založena 16. června 1996 v Hradci Králové sloučením dvou organizací - České unie nevidomých a slabozrakých a Společnosti nevidomých a slabozrakých. Obě vznikly těsně po Sametové revoluci v roce 1989 a 1990. Vývoj ukázal, že dvoukolejnost v hnutí nevidomých není nejlepším řešením pro uplatňování oprávněných zájmů této skupiny zdravotně postižených, a proto se obě organizace rozhodly vytvořit jednu jedinou. Naše olomoucká odbočka má však historii mnohem delší. Vznikla již v roce 1959 jako jedna ze složek tehdejšího Svazu invalidů a prošla několika vývojovými etapami jako stále tatáž organizace, jen s měnícím se zařazením do různých struktur.

celý článek

 

Představujeme neziskovku: Spolek pro obnovu venkova Olomouckého kraje

Autor: Redakce UNO. Pátek 19. března 2021.

DSC 0090 resizeSpolek pro obnovu venkova České republiky (SPOV ČR) je otevřenou zájmovou nevládní a nestranickou organizací působící v oblasti obnovy a rozvoje venkova. Spolek pro obnovu venkova Olomouckého kraje vznikl 13.3.2003 jako krajská organizace SPOV ČR na ustavující valné hromadě v obci Grygov. Sdružuje iniciativní skupinu občanů a organizací usilujících o rozvoji venkova a zlepšení kvality života jeho obyvatel, při současném zachování jeho svébytnosti, kulturních tradic a hodnot životního prostředí.

Mezi 128 členy spolku jsou zástupci obcí, zemědělců, orgánů územní samosprávy, venkovských mikroregionů a skupin pro místní akce, dále pracovníci státní správy, odborných institucí, škol, projekčních pracovišť, peněžních ústavů a věci oddaní jednotlivci, kteří mají v oblasti venkova společné cíle. Více...

   

Představujeme neziskovku: AVZO TSČ ČR - ZO Rybník Kocián, aneb sportovní rybáři z Loučné nad Desnou

Autor: Redakce UNO. Pátek 13. listopadu 2020.

Read moreV rámci pozvánky na letošní krajský sněm UNO, organizovaný "na dálku", jsme byli požádáni o sdělení, jak si vedl náš pobočný spolek AVZO Rybník Kocián z Loučné nad Desnou. Letošní sezóna 2020 u nás začala v polovině května po odeznění první fáze koronaviru. S průběhem této sezóny jsme celkem spokojeni. Výsledky oproti minulému roku představují jen asi 80 %. Celkem bylo vydáno 1232 rybářských povolenek (loni 1357).

Prodej uzených ryb 84 kg (loni 144). Při běžném provozu zajišťujeme drobný prodej občerstvení nejen rybářů a tržby činí 127 tis. Kč (loni 158). Nejvíc prodej Šeráku z hanušovického pivovaru 4 500 lahví, loni o 2500 ks více.

celý článek

 

Představujeme naše členy: Soužití 2005 o.p.s.

Autor: Redakce UNO. Pátek 07. srpna 2020.

SOUZITI-2005 Logo-600dpi RGBObecně prospěšná společnost vznikla v roce 2005 jako nestátní nezisková organizace s posláním poskytovat sociální služby na území obce Mikulovice v okrese Jeseník. Je členem Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR a České asociace pečovatelské služby. V roce 2006 začala společnost rozšiřovat své působení do okolních obcí mikroregionu Zlatohorsko, mimo město Zlaté Hory, které má samostatné sociální služby. Společnost má v současné době k dispozici centrum sociálních služeb v Mikulovicích ve Vile Kristýna, Na Bukovci 1. Zde poskytuje nájemní bydlení v 50 bytových jednotkách s vlastním sociálním zařízením a terénní pečovatelskou službu.

Přestavbou části mateřské školy v Mikulovicích, na Sokolské ulici č. 472, společnost v roce 2009 dokončila Komunitní centrum. Na přestavbě se podílela Evropská unie, ČR a SOUŽITÍ 2005, o.p.s. Celkové náklady činily 5.725.477,- Kč. Centrum je bezbariérové. Je zde zázemí pro personál, zasedací místnost pro cca 50 osob, učebna s počítači, dále vybavená kuchyně i sociální zařízení. V současné době organizace poskytuje podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, terénní pečovatelskou službu, na území obce Mikulovice (Kolnovice, Široký Brod, Terezín), Hradec - Nová Ves, Písečná, Supíkovice a Velké Kunětice. Více...

   

Strana 1 z 11