Svátek má Ivo
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Daňové a účetní aspekty darování 2015 – pro NNO i podnikatele

Autor: Administrator. Středa 08. října 2014.

Seminář je určen pro všechny neziskové nevládní organizace (NNO), účetní, ekonomy a všechny pracovníky v neziskových organizacích, podnikatelské subjekty (donátory).

Cílem je seznámit účastníky s dopadem darování, tj. poskytnutí daru, neziskovým organizacím, a to jak subjekty podnikatelského, rozpočtového či jiného sektoru, fyzickými osobami, tak i jinými neziskovými subjekty. Součástí semináře bude jak objasnění postupu na straně dárců, tj. zejména na jaké daňové úlevy a za jakých podmínek mají dárci nárok a jaké případné povinnosti se k poskytnutí daru váží, tak objasnění dopadu přijatého daru do zdanění a účetních povinností neziskové organizace.

celý článek

 

Grantová výzva MLUVME SPOLU 2014

Autor: Administrator. Středa 08. října 2014.

Read moreVyhlašujeme otevřenou grantovou výzvu MLUVME SPOLU s cílem zlepšit komunikaci a spolupráci mezi lidmi v České republice.
Společnost T-Mobile již deset let podporuje prostřednictvím Fondu T-Mobile ty, kterým není lhostejný okolní svět. Zdravé fungování komunity se neobejde bez toho, aby se lidé navzájem znali, mluvili spolu a vzali přitom mezi sebe ty, kteří stojí na okraji.
Proto i letos podpoříme granty v celkové výši 3 miliony Kč vaše nápady, které vám pomohou vyřešit konkrétní problém ve vaší komunitě ve spolupráci s těmi, kteří byli doposud přehlíženi.

celý článek

   

Program podpory kultury a památkové péče v Olomouckém kraji v roce 2015

Autor: Administrator. Středa 01. října 2014.

Zastupitelstvo Olomouckého kraje dne 19.9.2014 schválilo Program podpory kultury a památkové péče v Olomouckém kraji v roce 2015. Jedná se celkově o tři programy: „Obnova kulturních památek v Olomouckém kraji“, „Obnova staveb drobné architektury místního významu v Olomouckém kraji“, a dále program „Podpora kulturních aktivit v Olomouckém kraji“.

Uzávěrka přijímání žádostí o dotace na rok 2015 z výše uvedeného programu je stanovena na  5. ledna 2015 do 16 hod.

Více informací naleznete na:   http://www.kr-olomoucky.cz/program-podpory-kultury-a-pamatkove-pece-v-olomouckem-kraji-v-roce-2015-cl-790.html

   

Zásobníku projektových námětů

Autor: Administrator. Středa 01. října 2014.

Z technických důvodů byla adresa Zásobníku projektových námětů Olomouckého kraje převedena na novou internetovou adresu:  http://zpn.kr-olomoucky.cz

Přihlašování a vkládání Vašich projektových námětů zůstalo beze změny.

 

   

2. výzva FNNO vyhlášena!

Autor: Administrator. Středa 01. října 2014.

Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) a Nadace Partnerství vyhlašují 2. výzvu k předkládání žádostí do programu Fond pro nestátní neziskové organizace (FNNO) financovaného z EHP fondů 2009–2014. Uzávěrka pro předkládání žádostí o poskytnutí grantu a žádostí o poskytnutí Doplňkového grantu je 2. 12. 2014 v 16.00 hod.

Konsorcium Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) a Nadace Partnerství vyhlašují 2. výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí grantu z programu „Fond pro nestátní neziskové organizace“ (FNNO) a k předkládání žádostí o poskytnutí Doplňkového grantu z Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni v rámci FNNO. Text výzev a dokumenty pro žadatele naleznete zde.

   

Strana 22 z 84