Svátek má Ivo
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Jean-Claude Juncker dnes představil novou Komisi

Autor: Administrator. Čtvrtek 11. září 2014.

Dnes nový předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker odhalil rozdělení portfolií v příští Evropské komisi. Česká zástupkyně, současná ministryně pro místní rozvoj, Věra Jourová bude mít v příštích pěti letech zodpovědnost za spravedlnost, otázky spotřebitele a rovnosti pohlaví.

Se složením komise, kam po jednom zástupci vysílá každá země Evropské unie, musí ještě vyslovit souhlas Evropský parlament. Komisaře nejprve čeká slyšení před výbory, které se zabývají jejich budoucími pracovními oblastmi, poté parlament hlasuje o komisi jako celku. Komise by měla nynější tým Josého Barrosa vystřídat od počátku listopadu.

celý článek

 

PARTNERSKÁ NABÍDKA V PROJEKTU STORY-LANDING

Autor: Administrator. Úterý 09. září 2014.

Kulturní sdružení Glooscap hledá evropské partnery k realizaci 10 denního setkání (v březnu nebo dubnu 2015) v malém městečku Margherita di Savoia (Puglia, jižní Itálie), na jehož území se rozprostírá přírodní rezervace jedné z největších solných pánví v Evropě.

STORY-LANDING je projektem mediální gramotnosti. Projekt je zaměřen na sdílení znalostí o evropské krajině pomocí nástrojů současné komunikace a digitálního vyprávění příběhů. V průběhu tohoto zábavného a vzdělávacího procesu budou projektoví partneři vykládat příběhy o evropské krajině a sdílet jejich různé kulturní, historické a ekologické zázemí a hodnoty.

celý článek

   

NABÍDKA PARTNERSTVÍ v programu Udržitelné nadnárodní produkty cestovního ruchu 2014

Autor: Administrator. Čtvrtek 04. září 2014.

Kulturní centrum samosprávného regionu Košice hledá projektové partnery pro výzvu k předkládání návrhů do výzvy COS-WP2014-3-15.03.

Rozmanitost nabídek a produktů evropského cestovního ruchu — Udržitelné nadnárodní produkty cestovního ruchu 2014

Konkrétním cílem projektu by mělo být sdílení know-how a dobré praxe v oblasti venkovské turistiky založené na sportovních a wellnes aktivitách. Hledá se regionální rozvojová agentura či občanské organizace z členských zemí EU se zkušenostmi v této oblasti. Hlavním cílem této iniciativy je posílit konkurenceschopnost v oblasti evropského cestovního ruchu posílením rozmanitosti nabídky turistických služeb a produktů. Pro účel této výzvy je sportovní aktivitou myšlena sportovní aktivita v širokém slova smyslu. Wellness turistika je pak definována jako druh turistiky motivovaný aktivním přístupem k hledání aktivit vedoucích ke zlepšení zdravotního stavu a celkové kvality života.

celý článek

   

Úplné znění Zásad vlády pro poskytování dotací NNO

Autor: Administrator. Středa 13. srpna 2014.

Úplné znění Zásad vlády pro poskytování dotací ze státního rozpočtu České republiky nestátním neziskovým organizacím ústředními orgány státní správy, schválených usnesením vlády ze dne 1. února 2010 č. 92, ve znění usnesení vlády ze dne 19. června 2013 č. 479 a usnesení vlády ze dne 6. srpna 2014 č. 657 naleznete ZDE.

   

Charita vítá vládou schválené dlouhodobé smlouvy financování služeb

Autor: Administrator. Čtvrtek 07. srpna 2014.

Read moreArcidiecézní charita Olomouc (ACHO) vítá, že Vláda ČR na svém včerejším zasedání schválila v rámci Zásad vlády pro poskytování dotací ze státního rozpočtu České republiky zcela nový prvek. Tím je možnost uzavřít smlouvu s poskytovateli sociálních služeb z řad nevládních neziskových organizací dlouhodobou smlouvu, která by jim měla dát větší jistoty ve financování jimi poskytovaných služeb. I nadále ale upozorňuje na závažná rizika, která představuje navrhovaný systém přechodu financování sociálních služeb na kraje od roku 2015.

celý článek

   

Strana 24 z 84