Svátek má Ivo
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

e-Bulletin UNO 6-7/2014

Autor: Administrator. Sobota 02. srpna 2014.

e-Bulletin-UNO-2014 06-07-1Vážení příznivci neziskového sektoru, právě vychází nové dojčíslo našeho e-Bulletinu UNO.

Dočtete se v něm o letním setkání NO, návštěvě slovenských sousedů olomouckého klubu přátel přírody Malá liška nebo iniciativě na podporu regionální gastronomie s názvem Ochutnejte Jeseníky.

Dále zde naleznete rozhovor s Alešem Baranem z Neziskové poradny IT, informace o mezinárodní konferenci Teorie a praxe léčby závislostí, kterou připravuje olomoucké P-centrum, ad.

Příjemné čtení přeje
redakce a předsednictvo UNO OK

 

NEZISKOVKA ROKU

Autor: Administrator. Čtvrtek 17. července 2014.

neziskovka-rokuNominace pro ocenění Neziskovka roku jsou prodlouženy do 21. července.

Nominovat můžete zde.

   

Studie rozvoje NNO v ČR

Autor: Administrator. Středa 09. července 2014.

V rámci Studie o rozvoji neziskových organizací v ČR, která vzniká ve spolupráci s Člověkem v tísni, nabízíme NNO účast na této studii.

Cílem studie je identifikovat hlavní hybatele a příčiny, které podpořily rozvoj občanské společnosti, konkrétně nevládní neziskové organizace a jejich zapojení se do veřejného života, etablování se ve společnosti a zároveň zhodnotit dopad jednotlivých externích faktorů a způsobů podpory na rozvoj českých NNO.

celý článek

   

Komunitární program LIFE

Autor: http://www.mzp.cz. Středa 09. července 2014.

Pro období 2014-2020 bylo rozhodnuto o integrovaném přístupu k financování životního prostředí. Jeho součástí se stal i finanční nástroj úzce zaměřený na životní prostředí – program LIFE. Program nahradil dřívější programy Forest Focus, NGO Programme, Urban Programme, LIFE Programme (Nature, Environment, Third countries) a General fund supporting policy development and policy implementation a LIFE+.

celý článek

   

Spolky „po novu“

Autor: http://www.bulletin-advokacie.cz. Úterý 08. července 2014.

Také v oblasti spolkového práva došlo s nabytím účinnosti nového občanského zákoníku č. 89/2012 Sb. (dále jen „o. z.“) k několika důležitým změnám. První z nich se týká systematického zařazení právního rámce pro spolky (po vzoru švýcarském či německém) přímo do občanského zákoníku – do jeho části první, hlavy II., dílu 3, pododdílu 2, § 214 an. o. z. Zároveň je pro právní režim spolku subsidiárně použitelná i úprava korporací (§ 210 an o. z.), jakož i obecná úprava právnických osob (§ 118 an. o. z.) a „osob“ v právním smyslu (§ 15 an. o. z.) a v neposlední řadě i obecných ustanovení (§ 1–14 o. z.).

celý článek

   

Strana 25 z 84