Svátek má Ivo
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Bulletin evropských příležitostí MOZAIKA

Autor: Administrator. Čtvrtek 03. července 2014.

Bulletin evropských příležitostí MOZAIKA vychází v nové grafické podobě a jeho červencové vydání si můžete stáhnout zde. Mozaiku můžete zdarma odebírat i v tištěné podobě, stačí napsat na email: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

V červencovém čísle se mimo jiné seznámíte s informační sítí Eurdydice a Eurodeskem. Představí se Vám řada zajímavých mezinárodních projektů určených pro mládež i školy všech typů a nechybí ani rozhovor, tentokrát s Evou Hrivnákovou, která pracuje v Domě dětí a mládeže hlavního města Prahy a zde koordinuje výměny mládeže a Evropskou dobrovolnou službu.

Také vyšlo speciální vydání Mozaiky věnované novému vzdělávacímu programu EU Erasmus+, k dispozici je zde.

 

Poštovní spořitelna rozdělí 1,5 milionu korun na podporu sousedství

Autor: Administrator. Čtvrtek 26. června 2014.

Regionální fond rozvoje Poštovní spořitelny má za sebou první kolo grantového programu, ve kterém bude mezi 22 úspěšných projektů rozděleno celkem 1 517 380 korun. Připomeňme, že hlavním tématem aktuálního ročníku, jehož první kolo bylo vyhlášeno 26. března 2014, je zlepšování sousedských vztahů.

Dvěma nejlépe hodnocenými projekty jsou Probuzení prostranství u obnovovaného litinového křížku u Ratenic (Středočeský kraj) a Druhý krok pro vnitroblok (Praha 10). Mezi tři nejúspěšnější kraje se v prvním kole programu zařadily Středočeský, Jihomoravský a Hlavní město Praha. Ve Středočeském kraji uspělo 5 projektů, v Jihomoravském kraji a Praze to byly shodně 3 projekty.

celý článek

   

Neziskovka roku

Autor: Administrator. Pondělí 23. června 2014.

Read moreNeziskovka roku je nezávislé ocenění pro neziskové organizace v České republice. Ocenění vychází ze zázemí Nadace rozvoje občanské společnosti a její metodiky „Zdravého organizačního řízení“.

Projekt reaguje na rostoucí zájem veřejnosti i dárců o činnost neziskových organizací. Ocenění svou podstatou cílí na vytvoření komplexního přehledu o fungování a kvalitách organizací působících v neziskovém sektoru a zároveň přibližuje silné příběhy z tohoto prostředí široké veřejnosti.

celý článek

   

Usnesení vlády týkající se Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Autor: Administrator. Neděle 22. června 2014.

Usnesení vlády ČR ze dne 16. června 2014 č. 446 O hlavních oblastech státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím pro rok 2015

Vláda svým usnesením ze dne 16. června 2014 č. 446 schválila Hlavní oblasti státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím pro rok 2015.

   

Předsednictvo UNO OK se sešlo i před prázdninami

Autor: Hynek Pečinka. Sobota 14. června 2014.

Ve čtvrtek 5. června proběhlo další pravidelné jednání předsednictva Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK). Témata tentokrát byla následující:

Na 25. června je v plánu schůzka představitelů UNO OK se šumperskými neziskovými organizacemi a tamní samosprávou neziskovek v podobě Šumperské sekce UNO OK. Na schůzku budou pozváni i starostové z měst a obcí bývalého okresu Šumperk. Proběhne v kulturním centru v Rapotíně.

celý článek

   

Strana 26 z 84