Svátek má Ivo
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

regionální setkání neziskových organizací ze Šumperka a okolí

Autor: Administrator. Čtvrtek 12. června 2014.

UNO-OK si Vás dovolujeme pozvat na Regionální setkání neziskových organizací ze Šumperska a přilehlého i vzdáleného okolí, které se uskuteční ve středu 25. června 2014 (16:30 – 19:00 hod.) v Kulturním a Koordinačním centru Rapotín.

Hlavním hostem bude pan místostarosta města Šumperk, Ing. Zapletal, dále místopředseda UNO OK, JUDr. Pečinka a Mgr. Vystrčilová.
Rovněž se představí vedoucí Šumperské sekce UNO pan Miroslav Cikryt.

celý článek

 

Výzva Inovace sociální politiky a podpora reforem v oblasti sociálních

Autor: Administrator. Středa 11. června 2014.

Evropský program pro zaměstnanost a sociální inovace "EaSI" 2014-2020 je finanční nástroj na evropské úrovni, který řídí přímo Evropská komise a podporuje cíle Unie v oblasti vysoké úrovně kvality a udržitelné zaměstnanosti, zaručení přiměřené a důstojné sociální ochrany, boje proti sociálnímu vyloučení a chudobě a zlepšování pracovních podmínek.
Celkovým cílem této výzvy k předkládání návrhů je podpořit inovace a reformy sociálních služeb k řešení hlavních výzev v této oblasti a vyvinout inovativní řešení odpovídající vnitrostátní, regionální a místní situaci.

Více informací ZDE.

   

Zpravodaj venkova - měsíčník SPOV ČR a NS MAS ČR - 6/2014

Autor: Administrator. Čtvrtek 05. června 2014.

V 6. čísle roku 2014 si například můžete přečíst: - Sdružení obcí kritizují: Ministerstvo průmyslu ohrožuje budoucí čerpání evropských fondů - O titul Vesnice roku 2014 soutěží 306 obcí. Vítěze už poznaly tři kraje - Česká republika nehodlá přijmout vše, co Evropská komise požaduje. Rozhovor s náměstkem ministryně pro místní rozvoj Danielem Braunem - Spolek s náměstkyní MMR o investicích pro venkov a naplňování memoranda o územní dimenzi 2014+ - Národní síť řeší standardizaci i alokace pro MAS. Jasnější je příprava k využití operačních programů - Nový Plán odpadového hospodářství ČR 2015–2024: Vyšší podíl recyklace – méně odpadu na skládkách - MMR podpoří v Programu obnovy a rozvoje venkova 421 projektů za 133 miliony  

   

GUG.CZ pro neziskovky

Autor: Hynek Pečinka. Středa 04. června 2014.

ZAJÍMAVÉ NÁSTROJE NABÍZEJÍ NEZISKOVÝM ORGANIZACÍM STRÁNKY http://wiki.gug.cz/neziskovky

GUG.cz neziskovým organizacím ukazuje a prošlapává cesty, jak se pomocí Google aplikací vybavit potřebnými internetovými technologiemi, a to efektivně a levně.

 

   

e-Bulletin UNO 4-5/2014

Autor: Administrator. Pondělí 02. června 2014.

e-Bulletin-UNO-2014-04-05-1Vážení příznivci neziskového sektoru, právě vychází nové číslo našeho e-Bulletinu UNO. Dočtete se v něm o připravovaném způsobu spolupráce mezi UNO a Univerzitou Palackého, která Vám zdarma může přivést do organizací schopné praktikanty. Už v úterý 3. června budou v olomouckém kině Metropol vyprávět svůj neuvěřitelný příběh dva Češi, kteří zachraňují deštný prales na Sumatře. Část této "story" je i na stránkách našeho zpravodaje. Nechybí ani tipy na to, jak díky úsilí dalších NNO strávit volný čas v našem kraji.

Příjemné čtení přeje
redakce a předsednictvo UNO OK

   

Strana 27 z 84