Svátek má Ivo
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Amelie, o.s. otevírá výběrové řízení na pozici Koordinátor dobrovolníků a Centra Amelie Olomouc

Autor: Administrator. Pátek 16. května 2014.

Read moreAmelie, o.s. otevírá výběrové řízení na pozici Koordinátor dobrovolníků a  Centra Amelie Olomouc

Pracovní úvazek: 0,75 od 1.9.2014
Místo realizace: Olomoucký kraj
Platové podmínky: dle dohody

celý článek

 

Partnerská nabídka Erasmus+ Sport

Autor: Administrator. Pátek 16. května 2014.

Madridské sportovní sdružení (Agrupación Deportiva Madrid Sur y Asociación Vallecas Todo Cultura) hledá partnery do projektu v oblasti sportu.

Iniciátor projektu:
Agrupación Deportiva Madrid Sur, Av de Pablo de Neruda no75, 28018 Madrid

Sportovní sdružení Madrid-Jih je neziskovou organizací, která byla založena v roce 1992 a jejímž hlavním cílem je propagace sportu, zvyšování zájmu o sport ze strany mládeže a jejich aktivní zapojení do sportovních soutěží. Smyslem sdružení je podporovat, propagovat a šířit myšlenku sportování jako takovou a účastnit se oficiálních městských nebo regionálních soutěží. Sportovní aktivity jsou rozčleněné na jednotlivé části, jedná se o tenis, fotbal, basketbal a cyklistiku. Asociace se od svého založení věnuje informačním, vzdělávacím a sportovním činnostem, sociálnímu začleňování a umožňuje rozvíjet volnočasové aktivity obyvatel (zejména mládeže) a těch, kteří jsou součástí skupin ohrožených sociálním vyloučením. Sdružení nabízí ohroženým lidem možnost zapojit se do sportovní a kulturní aktivity. Tímto způsobem jsou občani začleněni do sportu jako alternativy k vážným problémům dané oblasti, jako je zanedbávání školní docházky, drogová závislost, kriminalita mládeže atd.

celý článek

   

AER RURACT - Benchmarking Seminar

Autor: Administrator. Středa 14. května 2014.

Seminář zaměřující se na financování rozvoje venkova zahájila Marianne Saenen, členka valonského parlamentu a Valonsko-bruselské federace. Informovala přítomné publikum, že valonská vláda zahájila program na podporu venkova již před 30 lety. Zároveň přiznala, že spolupráce mezi jednotlivými aktéry je inovativní a má vliv na rozvoj venkova, který by měl být na předním místě mezi prioritami EU. V úvodu promluvil Claude Tremouille, zástupce regionální rady francouzského regionu Limousin. Problémy, které vidí ve spojitosti s venkovem, jsou zejména stárnutí populace, dostupnost zdravotní péče a problémy nově příchozích občanů. Mezi řešeními, která se nabízejí a která podporuje, je výměna osvědčených zkušeností mezi jednotlivými regiony.

celý článek

   

Nabídka - propagace činnosti neziskových organizací působících v Olomouckém kraji v rámci akce MEZI NÁMI na Výstavišti FLORA OLOMOUC, a.s.

Autor: Administrator. Středa 07. května 2014.

Read moreVážení přátelé,
dovolte, abychom Vás v rámci úzké spolupráce Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK) a Výstaviště Flora Olomouc, a.s. srdečně pozvali na akci  MEZI NÁMI 2014, která se bude konat ve dnech  12. - 14. června 2014 společně s Veletrhem poskytovatelů sociálních služeb na olomouckém výstavišti, tentokrát již v nově zrekonstruovaném pavilonu A.

Rádi bychom Vás tímto pozvali k účasti na 20. prodejní výstavu výtvarných prací zdravotně postižených občanů a seniorů a na prezentaci poskytovatelů sociálních služeb, na které se představí neziskové společností, humanitární organizace, chráněné dílny, zdravotní poradny a další.  

celý článek

   

Zapsaný spolek v praxi NOZ

Autor: NAŠE SPOLEČNÁ KRAJINA z.s. Neděle 04. května 2014.

Zkušenosti spolku NAŠE SPOLEČNÁ KRAJINA z.s. ,který se nedávno potýkal se zápisem změn a s registrací nových stanov do nového spolkového rejstříku.

Nový občanský zákoník
V souvislosti s tím, že 1.1.2014 nabyl účinnosti nový občanský zákoník (dále jen NOZ), vyplývá z toho i pro občanská sdružení řada povinností. Do 1.1.2016 musí zapracovat do svého názvu z.s., nebo zapsaný spolek a do 1.1.2017 musí sladit své stanovy v souladu s NOZ. My jsme se rozhodli učinit obojí už nyní a rádi se podělíme o své zkušenosti, protože informace, jak postupovat, jsou i z oficiálních zdrojů neúplné nebo protichůdné. Ještě upřesňujeme, že seznamy nevládních organizací (spolků) již nevede Ministerstvo vnitra ČR, ale zakládání spolků a veškeré změny je potřeba vyřizovat na Krajských soudech.

celý článek

   

Strana 29 z 84