Svátek má Zikmund
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Sbor dobrovolných hasičů Oplocany zve na Oplockej kopeček 2016

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 26. května 2016.

hasicSbor dobrovolných hasičů Oplocany zve na netradiční závod – cros v požárním útoku Oplockej kopeček. Závod se koná v sobotu 11. června 2016 v Oplocanech na fotbalovém hřišti v kategoriích muži, ženy, mladí hasiči, starší hasiči a veteráni. Prezence od 8:00 do 8:30, zahájení nástupem družstev v 8:45, start závodu v 9:10 hodin. Od 17 hodin se uskuteční diskotéka. Bohaté občerstvení zajištěno. Ke stažení pozvánka na akci a propozice akce.

 

kurz komunikace Respektovat a být respektován.

Autor: Administrator. Pátek 21. března 2014.

respektovatObčanské sdružení OLiVy, pořádá od začátku dubna kurz komunikace Respektovat a být respektován.

Co se na něm můžete naučit?
* žít tak, abychom si vážili sami sebe a pomohli k tomu i dětem a dalším lidem, s nimiž denně přicházíme do styku?
* žít, aniž bychom se vzájemně obviňovali; vyjádřit své rozrušení nebo zlost, aniž bychom někomu ublížili?
* porozumět tomu, co prožívají druzí?
* respektovat potřeby druhých a současně nezanedbávat i své vlastní potřeby?
* vychovávat děti k tvořivosti, iniciativě a zodpovědnosti?

Přihlášky zasílejte na e-mail  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

 

JUBILEJNÍ 25.DEN ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH

Autor: Redakce UNO. Pátek 17. srpna 2012.

pozvanka-na-den-zdravotne-postizenychAlfa handicap sdružení občanů se zdravotním postižením přerovského regionu pořádá dne 8. září 2012 od 10 do 18 hodin na výletišti v Bohuslávkách jubilejní 25. den zdravotně postižených.

K tanci i poslechu hraje oblíbená hudební skupina KORNET. Připraven je rovněž bohatý program - mažoretky, šermíři MARKUS M, prodej výrobků zdravotně postižených.

Bližší informace s předprodejem vstupenek včetně informací o odjezdu autobusu vždy v pondělí a středu od 8 do 12 a od 13 do 17 hodin do 13.8., nebo od 3. do 6.9. na telefonu 581 206 925, 739504512, nebo na jednotlivých organizacích Alfa Lipník n. B., Kojetín a Přerov, odkud budou vypraveny autobusy.

Pozvánka ke stažení ZDE

   

Onko klub Slunečnice Olomouc a Český den proti rakovině 2019

Autor: Administrator. Pondělí 27. května 2019.

Read moreDo sbírky Kytičkového dne, jak byla sbírka lyricky nazvána Ligou proti rakovině v době vzniku v roce 1997, resp. Českého dne proti rakovině, se náš Onko klub Slunečnice zapojuje pravidelně od roku 2002. Založen byl totiž v létě předchozího roku. Účast na sbírce je nejvýznamnější naší akcí v zimních a jarních měsících každého roku. Nejinak tomu bylo i letos. Pro nás, členky Onko klubu Olomouc, je ctí se každoročně podílet na získávání prostředků na projekty Ligy proti rakovině prodejem žlutého kvítku měsíčku lékařského. Vždyť všechny jsme se osobně setkaly s nádorovým onemocněním. Výtěžek z letošní sbírky půjde dle rozhodnutí Ligy proti rakovině mj. na odstraňování nejrozšířenější příčiny nádorového plicního onemocnění, tj. závislosti na nikotinu, ale jako každoročně i na podporu onkologického výzkumu, prevenční nádorové programy, vybavení onkologických pracovišť atd. Vždyť např. realizace výsledků výzkumu jsou předpokladem nejen úspěšné léčby nádorových onemocnění ale i prevence jejich vzniku.

celý článek

 

Podzim v Rodinném centru Vikýrek: Přednášky pro aktivní rodiče i společná tvoření

Autor: Administrator. Čtvrtek 26. října 2017.

Read moreRC Vikýrek, z. s. (Sportovní 273, Vikýřovice) je nezisková organizace, která byla založena v roce 2005, a jejímž posláním je prostřednictvím přátelského setkávání nabízet veřejnosti kulturní, společenské a sportovní akce pro rodiny s dětmi.Rodinné centrum Vikýrek se stalo prostorem pro setkávání rodičů a dětí nejen celého regionu Údolí Desné. Nabízí prostor všem, kteří chtějí poznat sami sebe a souvislosti života. Rodičům, kteří věří v přirozené rodičovství, a tomu, že děti jsou základem budoucnosti světa. Děti zde mají možnost poznávat své vrstevníky, hrát si, zpívat a objevovat svět. Přijít může každý, kdo má chuť, kdo nechce být doma sám, kdo chce poznat nové přátele, chce se něco naučit a prožít pěkné chvíle.

Vikýrek zve všechny na připravovanou přednášku „Odměny a tresty... sociální týrání dětí“, která se uskuteční v sobotu 28. října od 14 do 17 hodin v divadelním sále ZŠ Šumperk Sluneční. Přednášející bude PhDr. Lidmila Pekařová, autorka knihy „Jak žít a nezbláznit se“. Dozvíte se mimo jiné, kdo a kdy smí trestat a jak? Nepřípustné sankce a neuvážené direkce... 

   

Strana 13 z 83