Svátek má Zikmund
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých zve na slavnostní koncert „Nevidomí zpívají, hrají a tančí“

Autor: Administrator. Pondělí 27. května 2019.

Read moreSjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s. Oblastní odbočka Olomouc pořádá v rámci jubilejního 25. ročníku festivalu Dny umění nevidomých na Moravě slavnostní koncert Nevidomí zpívají, hrají a tančí, který se koná ve středu 5. 6. 2019 v 18.00 hodin v sále Pegasus Regionálního centra Olomouc (Jeremenkova 40B, výšková budova u Hlavního nádraží). Na koncertu vystoupí hudební formace KyklopBand se sólisty Danielem Sobotou, Terezou Ilekovou a Ivem Jelenčičem, Alena Terezie Vítek a Radek Žalud s operními a muzikálovými melodiemi, verše nevidomých autorů přednese Vlasta Hartlová. Dále vystoupí Balet Globa s nevidomým tanečníkem Alešem Příborským a taneční soubor Panterky.

Dny umění nevidomých na Moravě, festival zrakově postižených umělců a souborů, jejichž jsou nevidomí a slabozrací rozhodujícími činiteli, se koná každoročně již od roku 1995 v období jara a léta ve vybraných městech především střední, severní a východní Moravy. Cílem festivalu je představit nejširší veřejnosti nadané zrakově postižené umělce a přesvědčit ji tak o tom, že nevidomý člověk má pouze ztížené zrakové možnosti, ale jinak je zcela schopen být nedílnou součástí společnosti. Koncert v rámci festivalu DUN probíhá za finanční podpory Statutárního města Olomouce, Olomouckého kraje a Ministerstva kultury.

celý článek

 

Kam o víkendu? Na třináctou Svatohubertskou pouť v údolí Desné

Autor: Administrator. Úterý 10. října 2017.

Svatohubertská pouťV pořadí již třináctá Svatohubertská pouť v údolí Desné se uskuteční dne 15. října 2017 v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Rapotíně a pokračovat bude na fotbalovém hřišti ve Vikýřovicích. V 8.45 zazní v rapotínském kostele Nanebevzetí Panny Marie lovecké fanfáry, v 9.00 začíná slavnostní mše svatá s hudebním doprovodem – Hubertskou mší v podání chrámového sboru Rapotín s doprovodným triem lesních rohů. Druhou část pouti na fotbalovém hřišti ve Vikýřovicích slavnostní zahájí lovecké fanfáry v 11.20.

Program bude pokračovat ukázkami vábení jelenů, představením plemen loveckých psů s ukázkou výcviku, sokolnickou show a vystoupením šermířské skupiny. Dále se představí Chovatelé drobného zvířectva Rapotín, připravena bude prezentace optických přístrojů Meopty Přerov a loveckých zbraní - produkce Zbrojovky Uherský Brod, lovecké nože a myslivecké oděvy. Chybět nebude tradiční myslivecká kuchyně - zvěřinové speciality, svatohubertská medovina a jiné. Akci pořádá a srdečně zve Římskokatolická farnost Rapotín, Myslivecký spolek Petrov Vikýřovice a Obnova kulturního dědictví údolí Desné, z.s.

 

Dny umění nevidomých na Moravě zvou na výstavu i recitál

Autor: Administrator. Pátek 20. května 2016.

Read moreV rámci 22. ročníku festivalu Dny umění nevidomých na Moravě  jste zváni na výstavu obrazů slabozraké britské malířky Sally Booth a recitál nevidomé klavíristky Ráchel Skleničkové. Výstavu děl Sally Booth pořádají Knihovna města Olomouce a Oblastní odbočka Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých ČR v prostorách pobočky Knihovny města Olomouce na Brněnské ulici od 2. do 28. června 2016. Pořadatelé vás srdečně zvou na výjimečné ztvárnění světa kolem nás "očima" těžce zrakově postižené malířky.

Recitál nevidomé klavíristky Ráchel Skleničkové se koná v Mozartově sále v budově Moravské filharmonie (vchod z Divadelní ul.) ve středu 8. června 2016 od 18:00. Zazní skladby J. S. Bacha, W. A. Mozarta, B. Smetany, V. Nováka, F. Liszta a F. Chopina. Vstupenky v jednotné ceně 50,- Kč k dostání na místě před koncertem nebo předem po domluvě na tel: 585 427 750.

celý článek

   

Jubilejní 10. ročník soutěže v netradičním požárním útoku

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 12. května 2016.

Radíkovská soutěž SDHNa základě úspěchů a kladného ohlasu se Sbor dobrovolných hasičů z Radíkova rozhodl uspořádat další ročník soutěže v Netradičním požárním útoku, letos již jubilejní desátý. Soutěž, vycházející z vlastních originálních pravidel, se bude konat v sobotu 18. června v Radíkově. Trať bude vyznačena již od čtvrtka 16. června, volné tréninky budou možné v pátek do 19 hodin. Vlastní soutěž proběhne v sobotu od 10 do 17 hodin. V rámci doprovodného programu se v pátek uskuteční posezení u hudby a seznámení soutěžících a v sobotu hasičská zábava s bohatým programem a občerstvením. Startovné na družstvo 100,- Kč, uzávěrka přihlášek v pátek 3. června. Podrobná pravidla soutěže naleznete na webu pořadatele, pozvánka a pokyny pro účastníky ke stažení zde, program soutěže zde.

 

Akce RC Heřmánek na březen 2014

Autor: Administrator. Sobota 15. února 2014.

rc hermanekZDE si můžete stáhnout program akcí Rodinného centra Heřmánek na měsíc březen 2014.

   

Strana 14 z 83