Svátek má Zikmund
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Zapojte se do Tulipánového měsíce. Amelie hledá dobrovolníky

Autor: Administrator. Pondělí 25. ledna 2016.

tm2016 logo nazevAmelie, spolek pro psychosociální pomoc onkologicky nemocným a jejich blízkým, pořádá v březnu už tradiční kampaň s názvem Tulipánový měsíc a mottem "Přivolejme s jarem i naději." Tulipánový měsíc 2016 má tři části a pro realizaci části "Žijeme zde spolu" hledá Amelie dobrovolníky na spolupráci. Můžete něco nakreslit, vyrobit, pomoci v zázemí, fotografovat a nebo pomoci přímo v nemocnici. Bez dobrovolníků - tedy bez vás to nepůjde!

Realizace bude probíhat v Liberci, Nové Vsi pod Pleší, Olomouci, Praze, Příbrami a Rakovníku a další místa jsou v jednání. Pro kontakty a bližší popis se podívejte na web Amelie.

 

WALDORFSKÉ MATEŘSKÉ CENTRUM WALDÍK - program na březen

Autor: Administrator. Středa 12. února 2014.

Každou středu (8.30 – 11.00 hod.)
Od září 2013 se na vás těšíme v prostorách Herny Mraveniště, ul. U botanické zahrady 4, Olomouc.
Rodičům s malými dětmi nabízíme společné povídání, hraní a tvoření v souladu s rytmem ročních dob a lidovými tradicemi.

celý článek

 

Mezinárodní setkání vozíčkářů na Velehradě 2019 hledá dobrovolníky

Autor: Administrator. Čtvrtek 09. května 2019.

Maltézská pomoc VelehradTým organizátorů Setkání vozíčkářů na Velehradě 2019 Vás co nejsrdečněji zve a současně žádá o pomoc při XIX. Mezinárodním setkání vozíčkářů. Maltézská pomoc, o.p.s., hledá mezi svými příznivci dobrovolníky, tzn. asistenty a průvodce, kteří by pomohli s péčí o vozíčkáře nebo jinak postižené účastníky setkání a s celou organizací akce. Důležité informace: akce proběhne v termínu od 2. - 5. července 2019, příjezd na Velehrad 2. července 2019 v odpoledních hodinách (nejpozději do 18.00), plánovaný odjezd z akce bude 5. 7. 2019 po obědě (nejdříve po 14.00).

Ubytování i strava na dny 2.-5. července 2019 je pro Vás zajištěna (pouze večeře 2. července bude z vlastních zásob!). Ubytování jako obvykle ve třídách místní ZŠ (tzn. karimatku, spacák a přezůvky povinně s sebou). Jízdné na akci hromadnými dopravními prostředky proplatíme zpětně po akci. S sebou černé dlouhé kalhoty (jednotné a povinné oblečení k maltézskému stejnokroji), občanský průkaz, kartičku pojišťovny, léky a vlastní finance. Vaše přihlášení vnímáme s ohledem na službu účastníkům setkání jako závazné.

Poslední termín pro přihlášení je 3. června 2019. Přihlásit se můžete přes tento formulář.

   

S prvními podzimními dny se přiblížila tradiční církevní pouť v Rejcharticích

Autor: Administrator. Neděle 24. září 2017.

AnděláriumV krásném podhůří Jeseníků se letos opět uskuteční Rejchartická pouť. Zúčastníte se také? Patrona rejchartického kostela sv. Michaela v nově zrestaurovaném interiéru si jako každoročně můžete připomenout nejenom Mší svatou spojenou s průvodem ke kapli Panny Marie, ale i odpolednem plným hudby a atrakcí pro děti. A také si můžete prohlédnout Andělskou louku osazenou novými dřevěnými sochami. Pouť se bude konat v sobotu 30. září 2017 od 12:00 hodin. Po slavnostím zahájení v místním kostelíku sv. Michala, průvodu k pomníku a kapličce, následuje bohatý kulturní a zábavní program pro malé i velké: hudební kapely v průběhu odpoledne a večera, šermířské vystoupení, kouzelnické představení, balónková show, modelování zvířátek z balónků, malování a kreslení na masky, projížďka na koních, skákací hrad a skluzavka, historický kolotoč, houpací lavice, vláček pro nejmenší a další. Na Rejchartickém rynku najdete také spoustu stánků s ukázkou řemeslné výroby, kde si jednotlivé produkty můžete zakoupit. podrobná program poutě naleznete ZDE.

 

Úspěšně proběhla noční soutěž v požárním útoku v Bolelouci

Autor: Administrator. Sobota 30. dubna 2016.

noční útok 3Noční soutěž v požárním útoku v Bolelouci začala 23. dubna v 18:30 za pěkného počasí. Závody zahájila ukázka požárního útoku nejmenších Dráčků. Po ukončení prvních útoků sice začalo pršet, to ale závodníkům neubralo na dobré náladě. Soutěž byla ukončena nástupem ve 23 hodin. Na bohatém ocenění se podíleli místní sponzoři z řad podnikatelů. Přes nepřízeň počasí přišlo závodníky podpořit mnoho diváků z řad veřejnosti. Akce byla realizována v rámci CSR projektu Moravské vysoké školy Olomouc a její zisk půjde na činnost mladých hasičů.

Foto z požárního útoků Dráčků k prohlédnutí zde.

Foto ze soutěže k prohlédnutí zde.

Výsledková listina

   

Strana 15 z 83