Svátek má Zikmund
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Expedice Lombardie objevila překrásný kraj, kde všechno maj'

Autor: Hynek Pečinka. Středa 30. srpna 2017.

IMG 20170820 132838V jedné své písni zpívá Ivan Hlas: tohle je vůbec dobrej kraj, kde ti všechno daj' a nejjemnější z vín tu znaj'. Jako by se tím přímo trefil do toho, co jsme my, Přátelé přírody ze skupiny Malá liška na konci srpna zažili na severu Itálie, při naší Expedici Lombardie na břehy jezera Garda a jeho okolí. Touhle dokonalou a všeobjímající větou by se dal shrnout celý náš desetidenní pobyt, ale to by čtenář zvědavec zůstal ochuzen o jemné detaily a pikanterie. Nuže, bylo nebylo...

Nápad směřovat letošní expedici, jak říkáme našim nejméně týdenním zájezdům někam dál než do sousední země, právě do Lombardie, uzrál někdy na podzim, díky šťastnému setkání mě a Marty s prezidentem italských Přátel přírody (GIAN) Christianem, se kterým jsme pak až do startu našeho minibusu v pátek 18. srpna byli v pravidelném kontaktu a pilovali jsme jednotlivé detaily, aby bylo na ty pravé zážitky řádně zaděláno. 

Celý článek

 

Jarní novinky z Amelie

Autor: Administrator. Pondělí 16. května 2016.

Amelie 10 letAmelie, nabízející psychosociální pomoc onkologicky nemocným a jejich blízkým, oslaví letos desátý rok své činnosti. Nyní vydala nový informační zpravodaj, z nějž se dozvíte vše důležité ze života Amelie v uplynulém i budoucím období. K dispozici je malé ohlédnutí za výsledky roku 2015, ale i to, co je v Amelii nového. A že toho není málo: kromě Center a dobrovolnického programu v roce 2016 Amelie realizuje arteterapii, vzdělávání, Linku Amelie i Tématické měsíce. Připravuje nejen nové aktivity v Centrech, ale také rozšíření Tématických měsíců do regionů a dva zbrusu nové projekty – výzkum psychosociálních potřeb onkologicky nemocných a brožuru k návratu do zaměstnání po onkologické nemoci. Newsletter s bližšími informacemi je k dispozici zde.

 

V Bolelouci proběhne noční soutěž v požárním útoku

Autor: Administrator. Úterý 19. dubna 2016.

1jarninocnisoutez20160423Sbor dobrovolných hasičů Dub nad Moravou ve spolupráci s Moravskou vysokou školou Olomouc zve na 1. jarní noční soutěž v požárním útoku. Akce v rámci CSR projektu „Night firefighting competition“ se koná pod záštitou poslance Parlamentu Ing. Romana Váni ve sportovním areálu v Bolelouci v sobotu 23. dubna od 18:30 hodin. 

Program akce, propozice a přihlášky ke stažení:  Pozvánka   Propozice   Přihláška

   

Kurz - Respektovat a být respektován

Autor: Administrator. Pátek 06. prosince 2013.

RC Olivka od února 2014 pořádá kurz, který napomáhá zlepšení komunikace především v rodinách, ale i na pracovištích, prostě kdekoliv kde se setkáváte s lidmi.

celý článek

 

V Přerově proběhla konference s tématem „Kam kráčíš Evropská unie?“

Autor: Administrator. Středa 11. srpna 2010.

Read moreOtázkám aktuálního vývoje v Evropské unii se věnovala konference „Kam kráčíš Evropská unie,", kterou v pondělí 26. dubna uspořádala na hotelu Fit Asociace přerovských neziskových organizací (APNO) ve spolupráci s regionálním klubem Mladých konzervativců a RK MK Šumperk.

celý článek

   

Strana 16 z 83