Svátek má Zikmund
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

rekvalifikační kurz - „PODNIKÁNÍ A RODINA – ZVLÁDNU TO!“

Autor: Administrator. Pátek 06. prosince 2013.

Rodinné centrum Olivka nabízí od ledna 2014 pro všechny, kdo mají zájem o práci s dětmi zajímavý rekvalifikační kurz.

Je určen všem rodičům na rodičovské dovolené a také těm, kterým se nedaří sladit dosavadní práci s péčí o malé děti. Je určen také ženám či mužům, kteří se zabývají problematikou rovných příležitostí a péče o děti v mateřských či rodinných centrech a dalších zařízeních. Zapojit se mohou i ti, kteří z jakéhokoli důvodu nemohou najít pracovní uplatnění, rádi by se pustili do podnikání v oblasti práce s rodinou, ale nemají k tomu odvahu a potřebné znalosti.

celý článek

 

Výroční zpráva sekce

Autor: Administrator. Středa 11. srpna 2010.

Read moreSekce se během trvání uplynulého Významného projektu 2008 sešla celkem 6x a k setkání využila pronajatých prostor sdružení APNO na Dvořákově ulici v Přerově. Zakládajícími členy APNO jsou ČMFO, UNESCO CLUB a APNO. O členství následně požádali organizace RIV, Eures, Sokol Újezdec, Duha klub Dlažka, Klub mladých Evropanů a Sdružení za zachování místních tradic. V současné době je tedy členy sekce 9 organizací z Přerovska.

celý článek

 

Jarní programová nabídka Heřmánku láká do Čtenářského klubu

Autor: Administrator. Čtvrtek 28. února 2019.

Heřmánek 2019 březenNa prahu března je tady Rodinné centrum Heřmánek s pestrou, už tak trochu jarní programovou nabídkou. Něco pro malé, velké, a nově také pro zapálené čtenáře různého věku! Březen, který byl od roku 1955 díky komunistickému režimu nazýván Měsícem knihy, byl onoho označení po Sametové revoluci v roce 1989 zbaven. Dvacet let poté byl v roce 2009 nahrazen tzv. Měsícem čtenářů a tato akce na podporu a propagaci čtení slaví letos 10. výročí. Popravdě i my v Heřmánku slavíme, když se podaří nadchnout „duši“ kohokoliv pro knihu. Pro příběh, který otvírá brány fantazie, nedovolí odejít a nutí myslet jen na to, jak to bude dál… Ten, kdo nepoznal toto dech beroucí dobrodružství, neví, o jaký poklad přišel. A protože se říká, že sdílená radost - dvojnásobná radost, zveme vás: „Přijďte násobit radost z knih k nám“. 25. března v 19 hodin otvíráme první Čtenářský klub. Chtěli bychom v něm sdílet tipy na zajímavé knihy, hovořit o autorech a přinášet inspiraci. Přijdete? Jste srdečně zváni! Březnový program naleznete ZDE.

Venku je stále ještě chladno, tak kéž je teplo nejen u nás v Heřmánku, ale především ve vztazích. Krásné předjaří přeje Váš heřmánkovský tým. 

   

V Pňovicích se konal dobový lukostřelecký turnaj

Autor: Redakce UNO. Středa 02. srpna 2017.

Read morePňovice - Do obce Pňovice nedaleko Litovle se v sobotu 29. července dostavili lukostřelci na sedmý ročník Lukostřeleckého dobového turnaje obce, který se udál v odpoledních hodinách na obecním hřišti. Hlavním pořadatelem byl zdejší Historický spolek Kirri. Fotbalové hřiště se proměnilo na středověký tábor z 15. století. V lukostřelbě soutěžili dospělí, ale i děti. Celkem bylo 15 možností na umístění a následné vybrání ceny ze stolu hojnosti, přičemž nejlepší lukostřelci soutěžili o titul král a královna turnaje.

celý článek

 

Hasiči z Oseka soutěží o Dobráky roku

Autor: Administrator. Sobota 16. dubna 2016.

hasicVážení přátelé, kamarádi, kolegové, rodinní příslušníci! Rád bych vás tímto požádal o podporu našeho sboru v rámci soutěže Českého rozhlasu Olomouc „Dobráci roku“. Prosíme o zaslání hlasovací SMS ve tvaru uvedeném na přiloženém informačním letáčku. Za každý hlas upřímně děkujeme a vnímáme to jako jakési poděkování za naši bohatou činnost. Na shledání s Vámi (třeba na vítězné veselici pro celou obec) se těší a ještě jednou za zaslanou smsku děkuje Václav Hluší, starosta SDH Osek nad Bečvou.    

PS: rozhovor s oseckými hasiči si můžete vyslechnout ještě dnes (10.4.2016) v 15:00 na vlnách Českého rozhlasu Olomouc, nebo je přístupný na webové stránce  http://www.rozhlas.cz/olomouc/dobraci/

   

Strana 17 z 83