Svátek má Zikmund
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

V Pekařově se opět sejdou lidé na pouti - letos už po čtrnácté

Autor: Administrator. Pátek 28. července 2017.

Read moreUž po čtrnácté se v Pekařově sejdou lidé na pouti. Tenkrát dávno, poprvé, to byla jen hrstka lidí ochotných pro ono zapomenuté místo něco udělat. Sešli se v chátrající kapli Nanebevzetí Panny Marie, zvuk lesního rohu stoupal k nebi skrz propadlý strop a děravou střechu. Nějakou zvláštní shodou okolností (opravdu jen náhodou?) se to stalo 15. srpna 2003, v den svátku Nanebevzetí Panny Marie. A protože se díky Jejímu požehnání obnova tohoto místa zdařila, tak tam ve stejný létem provoněný čas můžete zavítat i letos. Třeba hned v pátek odpoledne 11. srpna - jen o kousek blíž a níž budou u Ruční papírny ve Velkých Losinách vyhrávat flašinety. Či totéž odpůldne zajděte na sklenku s geniem loci, který každoročně popíjí s flašinetáři před starobylým hostincem Na Rychtě v Hanušovicích. Jejich ručně malované kolovrátky se tam budou letos zrcadlit ve vycíděných kapotách nádherných historických vozidel.

celý článek

 

Dobrovolní hasiči mohou žádat o novou dotaci

Autor: Redakce UNO. Pátek 29. ledna 2016.

Read moreVe středu 27. ledna byla v budově Úřadu vlády slavnostně vyhlášena nová dotace pro dobrovolné hasiče. Slavnostní zahájení provedli premiér Bohuslav Sobotka, ministr vnitra Milan Chovanec, generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR brig. gen. Drahoslav Ryba a starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Karel Richter. 

Novinkou je, k čemu je dotace určena, a to na nákup dopravních automobilů a na výstavbu nebo rekonstrukci požárních zbrojnic jednotek sborů dobrovolných hasičů v obcích.

celý článek

 

Týden rané péče bude i v Olomouci

Autor: Administrator. Pondělí 02. listopadu 2015.

Read moreOd pondělí 9. listopadu bude probíhat Týden rané péče pořádaný Společností pro ranou péči. Podpoří službu rané péče, která je v České republice poskytována již 25 let. Pod mottem "Domov je doma" se skrývá poslání podpořit rodiče v obtížné životní situaci v péči o dítě se speciálními potřebami tak, aby mohlo zůstat tam, kde je mu nejlépe, doma v rodičovské náruči.

celý článek

   

WALDORFSKÉ MATEŘSKÉ CENTRUM WALDÍK - program na říjen

Autor: Administrator. Středa 18. září 2013.

Každou středu (8.30 – 11.00 hod.)
Od září 2013 se na vás těšíme v prostorách Herny Mraveniště, ul. U botanické zahrady 4, Olomouc.
Rodičům s malými dětmi nabízíme společné povídání, hraní a tvoření v souladu s rytmem ročních dob a lidovými tradicemi.

celý článek

 

Cíle APNO

Autor: Administrator. Středa 11. srpna 2010.

Asociace přerovských neziskových organizací mezi své hlavní cíle řadí například rozvíjení vzájemné spolupráce mezi členy APNO a dalšími občanskými iniciativami, stanovení společných postupů při zakládání a realizaci projektů s cílem rozvoje přerovského regionu ve spolupráci se všemi orgány Evropské unie, státní správy, samosprávy a neziskovým sektorem, zejména vzdělávacími  institucemi, kulturními i vědeckými institucemi a dalšími subjekty podobného zaměření. APNO se dále soustřeďuje i na  rozvíjení partnerství se subjekty  sektorů veřejnosprávního a podnikatelského, posilování povědomí o významu občanských iniciativ pro občanskou společnost a na vyvíjení a zapojování se do aktivit napomáhajících zajišťování potřeb a plnohodnotnějšímu životu obyvatel Přerova a okolí atd.

   

Strana 18 z 83