Svátek má Zikmund
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

RC Heřmánek nabízí speciální kurz pro nastávající rodiče

Autor: Administrator. Úterý 03. září 2013.

O víkendu 12. a 13. října se bude v RC Heřmánek Olomouc konat kurz Hypnoporodu.

Hypnoporod je kompletní vzdělávací program a příprava na porod. Učí maminky jak zůstat klidné a ponechat si kontrolu při porodu. Učí sebehypnózu, pozitivní myšlení, relaxační techniky, dýchací techniky a seznamuje s fyziologickým průběhem porodu. Maminky se seznámí s nejlepší polohou pro porod a fyzickou přípravou na něj. 

celý článek

 

Co je APNO

Autor: Administrator. Středa 11. srpna 2010.

Asociace přerovských neziskových organizací - APNO, je dobrovolným nezávislým sdružení právnických osob působícími v přerovském okrese, kteří svoji činnost zaměřili především do neziskového sektoru a zájmu o veřejný život. Posláním APNO je podporovat nestátní neziskové organizace a jejich zájmy, které jsou v souladu s demokratickými principy občanské společnosti a právním řádem České republiky. Za tím účelem APNO vytváří trvalý prostor pro komunikaci mezi svými členy a je platformou pro komunikaci a spolupráci s orgány veřejné správy, podnikatelským sektorem, dalšími neziskovými organizacemi a jinými subjekty.

Dnes Asociace sdružuje 9 neziskových organizací z Přerova.

 

Načerpejte inspiraci pro zlepšení rodinné pohody se Snoezelenem Olomouc

Autor: Administrator. Středa 16. ledna 2019.

Read moreZačátek ledna se nese u mnoha lidí v duchu plnění novoročních předsevzetí. A ta se nemusí týkat jen hubnutí, které je beze sporu nejčastějším přáním. Nejeden rodič cítí, že by se chtěl a měl svým dětem více věnovat, reagovat na jejich často velmi kuriózní nápady s větším nadhledem a zůstávat po co nejdelší dobu “v klidu”. Jenže s příchodem lednových dnů otec nebo oba rodiče po vánoční pauze nastoupí znovu do pracovního kolotoče, kde jeden termín stíhá druhý a tlak na výkon je dosti citelný. A přichází-li unavený nebo dokonce prací zdeptaný rodič domů, kde ho čeká jedno či více dětí, pak se jen těžko brání sklouznutí k výchovným stereotypům, kterým se chtěl tolik vyhnout. A vyhrocené situace se pak objevují nejen ve vztahu rodič-dítě, ale i mezi partnery samotnými. Všichni bychom chtěli žít v pohodové rodině, kde se její členové vzájemně respektují a jsou schopni spolu komunikovat, realita každodenního života je však někdy diametrálně odlišná.

celý článek

   

Již čtvrtá Pouť lidí dobré vůle na Štolnavu se koná ve výroční den kostela sv. Jana a Pavla – v pondělí 26. června

Autor: Redakce UNO. Úterý 20. června 2017.

Pouť štolnava 2017Pouť lidí dobré vůle na Štolnavu ve výroční den kostela sv. Jana a Pavla se koná v pondělí 26. června 2017. Již tradiční akce se s ohledem na všední den uskuteční v poněkud zkrácené podobě, ale opět za účasti rodáků z Německa. Pouť zahájí mše svatá s doprovodem scholy od sv. Jana Křtitele ze Šumperka v 17:00 hodin. Po setkání s bývalými obyvateli a jejich potomky podvečer ukončí závěrečné požehnání v 18:30. Na pouť všechny srdečně zve Spolek obnova kulturního dědictví údolí Desné

Na počátku snažení spolku bylo postavit na místě zaniklé obce Štolnava (Prameny u Žárové) „Kříž smíření“. Tato iniciativa přerostla v projekt Obnovy základů kostela sv. Jana a Pavla, který byl zbořen v r.1965 československou armádou. Díky mnoha ochotným dobrovolníkům, dárcům a sponzorům mohlo vzniknout dílo, které nejen nám, ale i budoucím generacím připomene, že na tomto krásném místě naší země žili lidé, kteří ho měli rádi a zanechali zde svoji nesmazatelnou stopu. Letošní pouť se koná u příležitosti dokončení obnovy základů kostela svatých Jana a Pavla a opravy hřbitovní zdi. Pozvánka na akci ke stažení zde.

 

Vychází nový Zpravodaj hasičského sportu

Autor: Marcela Vystrčilová. Úterý 08. prosince 2015.

56617a33bd241Ke čtenářům nejen z řad dobrovolných hasičů se na začátku prosince dostává první číslo zcela nového Zpravodaje hasičského sportu, který vydává Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Jeho prostřednictvím se každé tři měsíce dozvíte zajímavé informace o činnosti a hlavních aktivitách této instituce. Dobrovolní hasiči, kterých je po celé České republice registrováno na 350 000, se angažují nejen v rámci integrovaného záchranného systému. Nedílnou součástí činnosti SHČMS je i řada sportovních akcí pro děti a mládež, stejně jako velmi úspěšná reprezentace dospělých, dorostenců či juniorů v požárním sportu na světových akcích.

Věříme, že Vás tento nový Zpravodaj hasičského sportu zaujme. Zároveň budeme velmi rádi, pokud se s námi podělíte o své názory, postřehy a reakce. Zpravodaj si stáhněte zde.

   

Strana 19 z 83