Svátek má Aneta
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Po roce můžete v květnu opět zavítat do kaple v Pekařově na Jarní setkání

Autor: Redakce UNO. Úterý 23. května 2017.

Pekařov jarní setkáníLetošní pekařovské Jarní setkání se uskuteční 27. května v kapli Nanebevzetí P. Marie v Pekařově. V téměř již „letně oděném“ podhůří Jeseníků se budete moci zaposlouchat do hudebního vystoupení žáků ZUŠ Šumperk, do kázání o sv. Janu Nepomuckém, patronu na ochranu před povodněmi a do povídání o historii povodní v Podesní. Program zahájí v 15 hodin koncert žáků ZUŠ Šumperk, následovat bude pobožnost ke sv. Janu Nepomuckému. O historii povodní v kraji promluví S. Hošek. Program ukončí varhanní vystoupení žáků ZUŠ Šumperk a závěrečné setkání před kaplí spojené s požehnáním pramenů, potoků a řek. Na Vaši účast se těší organizátoři akce Obec Jindřichov, Obnova kulturního dědictví údolí Desné z.s. a Římskokatolická farnost Hanušovice. Podrobný program setkání je k dispozici zde.

 

Krása pro oči i ruce na výstavě (Ne)viditelná Olomouc

Autor: Administrator. Úterý 29. září 2015.

Read moreJaký je na omak mech, jak voní? Na tuto a mnohé další otázky najdete odpověď na výstavě (Ne)viditelná Olomouc, která je až do prosince 2015 k vidění v Olomouci na ulici Křížkovského 5. Zajímavou expozici florálních objektů mohli vidět návštěvníci letní Flóry. Ti, kteří to nestihli, nebo si chtějí prohlédnout tato umělecká díla znovu, mohou navštívit právě (Ne)viditelnou Olomouc. Všechny objekty lze vnímat hmatem a čichem a některé i sluchem.

Autory prací jsou studenti lednické Zahradnické fakulty Mendlovy univerzity v Brně pod vedením Ing. Jiřího Martinka, Ph.D., proděkana Zahradnické fakulty. Objekty vznikly na popud Svazu květinářů a floristů ČR v rámci projektu Květiny čtyřmi smysly, který podpořilo Ministerstvo zemědělství.

celý článek

 

Hasiči zvou na Olomouckého draka. Už podeváté

Autor: Marcela Vystrčilová. Pondělí 03. srpna 2015.

5457790-olomouc-olomoucky-drak galerie-980Už devátý ročník přeboru mladých hasičů v běhu na 60 metrů s překážkami s názvem Olomoucký drak proběhne v hanácké metropoli v sobotu 5. září. Přebor jednotlivců v kategoriích starší, mladší, smíšené a přípravka pořádá Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Okresní sdružení hasičů Olomouc na stadionu TJ Lokomotiva za podpory Olomouckého kraje, statutárního města Olomouce a Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Akce bude zahájena slavnostním nástupem v 8:30 hod.

   

DEN PRO RODIČE

Autor: Administrator. Neděle 18. srpna 2013.

Semináře pro rodiče, kterým není jedno jak své děti vychovávat.

Navazujeme na dobré zkušenosti s touto akcí z předešlého období.

Akce se koná 19. září

Témata:
- Potyčky mezi sourozenci
- Konflitky v (širší) rodině
- Výchova z pohledu chlapa

Hlídání děti během seminářů je zajištěno, přihlaste se (i děti na hlídání) na   Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

Středisko SOS připraví pro osamělé seniory i lidi bez domova vánoční balíčky

Autor: Administrator. Pondělí 03. prosince 2018.

Logo SOSNa osamělé seniory a lidi bez domova o Vánocích opět nezapomene olomoucká nezisková organizace Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů, z.s. Pracovníci střediska a dobrovolníci jim připraví vánoční balíčky a na Štědrý den pak s lidmi bez domova usednou ke svátečnímu stolu. Každý člověk nemá to štěstí, že může být o Vánocích se svými blízkými. Proto vznikl projekt „Vánoce pro osamělé“, který má potěšit osamělé, nemohoucí a nemocné seniory i lidi bez rodinného zázemí. Lidé, kteří chtějí pomoci, mohou darovat vánoční cukroví, trvanlivé potraviny, kávu, čaj, hygienické potřeby či drobné dárečky. Sbírka pro vánoční balíčky se uskuteční od začátku prosince do 18. 12. na třech provozovnách Střediska SOS: Praskova 16, Rooseveltova 9 a Slovenská 8, a to od 9 do 17 hodin.

Z těchto darů pracovníci střediska a dobrovolníci přichystají balíčky, které budou rozdány v předvánočním období a na Štědrý den. Navíc se 24. prosince mohou lidé bez rodinného zázemí setkat u slavnostní večeře, zazpívat si koledy nebo jen tak si popovídat. V loňském roce dobrovolníci střediska navštívili a obdarovali 121 osamělých a nemohoucích seniorů v domácnostech, domech s pečovatelskou službou a domovech důchodců.

Pracovníci střediska děkují všem, kdo mají srdce na pravém místě a svým dárkem přispějí do vánoční nadílky pro osamělé spoluobčany.

   

Strana 21 z 83