Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Přednáška přiblíží zapomenutého barokního skladatele

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 09. dubna 2015.

Read moreVědecká knihovna v Olomouci ve spolupráci s Vlastivědnou společností Žerotín z Dřevohostic pořádá v úterý 14. dubna od 17 hod. přednášku s názvem Zapomenutý barokní skladatel - kantor Josef Schreier. Přednášet bude předseda společnosti Mgr. Zdeněk Smiřický.

Kantor a významný hudební skladatel období baroka Josef Schreier se narodil 2. ledna 1718 v Dřevohosticích u Přerova. Po studiích působil jako učitel a regenschori v Bílovicích u Uherského Hradiště.

celý článek

 

Školička Anička

Autor: Administrator. Čtvrtek 19. června 2014.

Školička Anička je speciální program RC Heřmánek určený rodinám s dětmi od 2,5 roku. Má jim pomoci usnadnit přípravu na nástup do mateřské školy, připravit děti na separaci od rodičů a navazování vztahů s vrstevníky v malé skupině v bezpečném prostředí.

celý článek

 

Pozvánka na III. společenský ples

Autor: Redakce UNO. Středa 11. ledna 2012.

ples-2012Regionální pracoviště TyfloCentra Olomouc o.p.s. v Prostějově si Vás dovoluje pozvat na III. společenský ples, který proběhne dne 28. ledna 2012 od 20. hodin v prostorách restaurace Haná v Prostějově.

Hraje skupina CASIOBAND. Vstupné 90 Kč.

   

Středisko SOS pořádá sbírku pánských zimních bot pro lidi bez domova

Autor: Administrator. Pondělí 09. září 2019.

SOS PraskovaHumanitární organizace Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů v Olomouci pořádá sbírku pánských zimních bot pro lidi žijící na ulici. Pánská obuv bude poskytnuta potřebným v rámci projektu „Výdej bezplatné materiální pomoci“, který podporuje magistrát města. Pánské boty (nejlépe zimní) mohou dárci přinášet do provozovny střediska v Praskově ulici (zastávka tramvaje U Bystřičky), otevřeno je v pondělí až pátek od 9 do 17 hodin, v sobotu od 8 do 12 hodin. Sbírka bude probíhat v podzimním období. Děkujeme všem občanům Olomouce a okolí za jejich materiální dary. Středisko SOS má v Olomouci rozmístěno celkem 41 kontejnerů s logem srdce, kam je možné darovat pěkné věci. Věci, které již nepotřebujete, mohou posloužit i dalším lidem. Pomůžete potřebným a zároveň se zachováte ekologicky.

Chceme také pozvat všechny, kdo chtějí ušetřit, aby navštívili rovněž naše provozovny v Kateřinské 10 a ve Slovenské 8. Za nízký příspěvek si můžete vybrat šatstvo, obuv, hračky, knihy, školní či sportovní potřeby, nádobí a jiné drobné předměty denní potřeby. 

PŘIJĎTE, UŠETŘÍTE A PROSPĚJETE SOBĚ I JINÝM!

 

Potravinové banky v loňském roce shromáždily téměř 4200 tun potravin

Autor: Redakce UNO. Pondělí 11. února 2019.

2927 logo-potrav-rgbČeská federace potravinových bank uveřejnila výsledky své činnosti za rok 2018. Potravinové banky spolupracovaly s 617 odběratelskými neziskovými organizacemi po celé České republice a potravinovou pomoc obdrželo přes 100 000 osob.  V České republice aktuálně funguje 15 potravinových bank a logistické centrum v Modleticích u Prahy. Banky mají celkem 52 zaměstnanců, kterým v loňském roce prošlo pod rukama 4 127 tun potravin a drogerie.

Potraviny banky získávají od potravinových řetězců, z potravinových sbírek, evropského programu potravinové a materiální pomoci, od pěstitelů a producentů. Celý článek...

   

Strana 10 z 83