Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Ornitologové pořádají poslední letošní exkurzi za ptáky v Tovačově

Autor: Administrator. Středa 06. listopadu 2019.

Read moreV sobotu 9. listopadu se uskuteční poslední letošní ornitologická exkurze Moravského ornitologického spolku na střední Moravě. Zájemci o pozorování ptactva se sejdou v 10.50 hodin u sádek Hradeckého rybníka v Tovačově. Za příznivého počasí se účastníci exkurze zastaví i na štěrkopískovně v Anníně a na štěrkovně u Troubek.

Ornitologická exkurze bude zaměřena na pozorování severských druhů ptáků, kteří v tuto dobu protahují přes naše území k jihu. Jde především o husy běločelé a tundrové, ostralky štíhlé, hvízdáky, hoholy a kulíky bledé nebo zlaté. Navíc se na Hradeckém rybníku objevuje i orel mořský. Na štěrkovnách by se již mohly objevit potáplice severní nebo malé, případně turpani hnědí a potápky žlutorohé.

celý článek

 

vyhlášen 15. ročník soutěže hasičské všestrannosti „O hanáckó sekyrko“

Autor: Administrator. Pondělí 15. července 2019.

SDH KostelecSbor dobrovolných hasičů Kostelec na Hané ve spolupráci s okolními sbory SDH a městem Kostelec na Hané Vás tímto co nejsrdečněji zvou na 15. ročník soutěže hasičské všestrannosti „O hanáckó sekyrko“. Akce se koná v Kostelci na Hané v sobotu 7. září 2019. Soutěžní družstva: 1+3 , soutěžící jsou starší 18 let a členy SH ČMS nebo MHJ, soutěžní družstvo může být složeno z mužů, žen nebo i smíšené. Z jednoho SDH může startovat více družstev dle vozidel JSDH, ale žádný ze závodníků nesmí soutěžit současně ve dvou a více družstev.

Kategorie: soutěž je vypsána v jedné kategorii – technika-CAS, DA s příslušenstvím PS12

Startovné: 250,- Kč za družstvo bude hrazeno při prezenci, v ceně je jídlo pro každého člena družstva.

Ceny: první tři obdrží pohár, dále budou připraveny věcné ceny. Vítězem bude každý, kdo soutěž dokončí. Soutěžní družstvo s nejmenším počtem trestných bodů bude vyhodnoceno jako nejdovednější a získá „Hanáckó sekyrko“.

Další podrobnosti a přihlášku naleznete ZDE.

Akce se koná za finanční podpory Olomouckého kraje a pod záštitou náměstka hejtmana Ladislava Hynka a starosty města Kostelec Mgr. Františka Horáka.

 

Zveme na tradiční Pekařovské májové zastavení

Autor: Administrator. Čtvrtek 09. května 2019.

Pekařov 2019 jaroObec Jindřichov, Obnova kulturního dědictví údolí Desné z.s. a Římskokatolická farnost Hanušovice si Vás dovolují pozvat na tradiční Pekařovské májové zastavení, které se koná v sobotu 18. května 2019 v kapli Nanebevzetí Panny Marie v Pekařově.

Program:

16:00 Úvodní slovo (R. Strnad)

16:05 Vystoupení mladých muzikantů a jejich hostů

16:20 Pobožnost k sv. Janu Nepomuckému, patronu na ochranu před povodněmi a litanie k Panně Marii Nanebevzaté (za farnost promluví P. Dolák)

16:35 O vodě ve zlém i dobrém – z historie povodní v našem okolí (S. Hošek)

16:50 Vystoupení mladých muzikantů a jejich hostů

17:00 Zakončení setkání před kaplí s požehnáním pramenů, potoků a řek.

   

Únor je tu a s ním i Heřmánek s nadílkou pestrého programu

Autor: Administrator. Pondělí 05. února 2018.

Heřmánek 2018 02 fotoÚnor ťuká na dveře... Bohatá sněhová nadílka nikde a tak je tady alespoň Rodinné centrum Heřmánek s nadílkou pestrého programu. Zveme vás, abyste načerpali inspiraci i pohodu, protože ne vždy je jednoduché najít si čas pro sebe.

Velmi často se to nedaří, ale je to škoda! Když si totiž dopřejeme ten komfort a z 1440 minut celého dne si jich „urveme“ pár pro sebe, svět se nezboří, práce neuteče a nám bude lépe. Ať už si v tom čase dáme vanu, lehneme si, nebo si bez výčitek otevřeme knížku, zatímco dětem pustíme pohádku, v každém případě tím dáváme svým dětem, partnerům a celému světu signál, že i my máme hodnotu, máme nárok si odpočinout, či udělat si radost. 

Inu jak píše Milena Mikulková ve své knize Hlavu vzhůru, rodiče: „Čas věnovaný obnově vlastních sil je časem, který investujete do svých dětí. Ten, kdo nemá, nemůže dávat dál. Proto hlavu vzhůru, rodiče a buďte dobří sami k sobě!“ Krásný únor přeje heřmánkovský tým, který Vás tímto zve na své únorové akce. Jejich přehled naleznete ZDE.

 

ICM Prostějov v prosinci poradí i pobaví

Autor: Redakce UNO. Pondělí 30. listopadu 2015.

Read moreInformační centrum pro mládež Prostějov připravilo na prosinec několik zajímavých aktivit, z nichž vybíráme následující. Taky upozorňujeme, že v úterý 8. prosince (z provozních důvodů) a dále od 21. prosince 2015 do 1. ledna 2016 (z důvodu inventury a vánočních prázdnin) bude ICM Prostějov zavřeno.

Mezinárodní výměny mládeže? Už vím, co to je, a chci jet zase! Chcete se dozvědět, jak se zúčastnit mezinárodního projektu? Kolik to stojí a co vám to dá? Přijďte v úterý 1. prosince od 16.00 hod. na prezentaci účastníků dvou projektů, kteří vyjeli na týden do Rumunska a přivezli si spoustu zážitků i fotek. Zeptejte se jich na to, co vás zajímá.

celý článek

   

Strana 2 z 83