Svátek má Zikmund
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Kupte si bílou pastelku „umění žít ve tmě“

Autor: Administrator. Úterý 09. října 2018.

Read moreVe středu 17. října proběhne u příležitosti Mezinárodního dne bílé hole již 19. ročník celonárodní veřejné sbírky Bílá pastelka. Pastelka bílé barvy připomíná bílou hůl a život zrakově postižených. Bílá hůlnení jen symbolem slepoty, ale je především symbolem důstojného života nevidomých a důležitý prostředek na cestě k samostatnosti. Občané Olomouce, stejně jako obyvatelé jiných měst na celém území republiky, budou mít příležitost koupit si bílou pastelku a podpořit služby pro zrakově postižené, které poskytuje obecně prospěšná společnost Tyfloservis a zapsaný spolek Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR. Regionální střediska obou organizací sídlí v Olomouci na ulici I. P. Pavlova 69 (budova Jalta, tel: 585 428 111). Bezplatné služby jsou dostupné všem, kteří mají v dospělém věku vážné potíže s viděním.

celý článek

 

Advent plný křídlení 2017: dobročinná dražba

Autor: Administrator. Středa 15. listopadu 2017.

Read moreKŘÍDLENÍ nadační fond je spoluorganizátorem projektu Advent plný KŘÍDLENÍ. Dražíme na podporu zapojených místních neziskových organizací vzácná díla, která vznikla v dílnách, z rukou klientů, spřízněných duší a kreativců. Každý předmět je výjimečný a má svůj příběh... objevte je a hlasujte o těch, které se představí na pódiu během slavnostního večera. Obraz Modrý anděl věnovala do dražby ve prospěch KŘÍDLENÍ nadačního fondu výtvarnice a designérka paní Gréta Sartori. Pivovar Koníček nabídl již tradičně 15-ti litrový soudek toho nejlepšího svátečního piva. Obojí léčivé a krásné. Děkujeme!

celý článek

 

XV. ročník memoriálu Stanislava Vystrčila

Autor: Administrator. Pondělí 30. května 2016.

SDH DubSbor dobrovolných hasičů Dub nad Moravou pořádá již 15. ročník Memoriálu Stanislava Vystrčila, který se bude konat v sobotu 4. června 2016. Hasičská soutěž mužů a žen v netradičním požárním útoku do kopce se koná v areálu Výletiště u splavu v Bolelouci od 14:00 hodin. Přihlášky se přijímají do 2. června, startovné 150,- Kč za soutěžní družstvo. Pro všechny soutěžící a diváky je připraveno bohaté občerstvení. V neděli 5. června 2016 bude od 9:30 následovat dětská pohárová soutěž v požárním útoku. Pozvánka a informace k memoriálu zde, k dětské pohárové soutěži zde.


 

   

Cyklus kurzů první pomoci pro rodiče „Rodič záchranář“ byl ukončen v pátek 25. dubna v Rodinném centru Heřmánek

Autor: Administrator. Středa 30. dubna 2014.

Read moreOlomouc, 29. dubna 2014 - Intenzivní zážitek v podobě příběhů z praxe, audio-vizuálních ukázek a hlavně reálných situací, kde ukápne i kapka krve. Právě takový byl kurz první pomoci „Rodič – záchranář“ pro rodiče malých dětí, který se uskutečnil v dubnu 2014 v prostorách Rodinného centra Heřmánek (Náves svobody 41 (budova pošty), 779 00 Olomouc).

„Začnu pobíhat a panikařit.“ „To nezvládnu.“ „Krev ... omdlím.“ Tak na otázku:„Jak jste na tom s poskytnutím první pomoci?“ odpovídali rodiče, kteří absolvovali kurzy první pomoci v RC Heřmánek již v průběhu ledna 2014. Díky pozitivním ohlasům a podpoře projektu Think Big jsme se rozhodli v pořádání kurzů pokračovat a zařadili jsme do našeho programu další tři na sebe navazující kurzy, které proběhly v pondělí 7. 4., 14.4. a 25.4. Video z minulých kurzů najdete zde.

celý článek

 

Jednání Přerovské sekce

Autor: Redakce UNO. Sobota 15. září 2012.

Vážení přátelé,

dovolujeme si Vás pozvat na další jednání Přerovské sekce UNO dne 20. září 2012 v 15 hodin v klubovně Alfa handicap , Náměstí Svobody 1963/4, Přerov.

celý článek

   

Strana 12 z 83